Zwanger, en nu?
Een zwangerschap is een spannende periode in je leven, zeker als je in verwachting bent van je eerste kleintje. Het is daarom ook heel normaal dat je onzeker bent over bepaalde aspecten of dat je vragen hebt over hoe nu verder. Gelukkig gingen vele vrouwen je al voor en zijn de meeste antwoorden op je vragen dan ook makkelijk te vinden! Ook deze blog geeft je informatie over de zwangerschap.
Wat staat je te wachten
Als er één bijwerking van zwanger zijn wel goed bekend is, is dat de ochtendmisselijkheid. Hoe deze ontstaat zijn de wetenschappers van nu het eigenlijk nog steeds niet over eens. Wel is duidelijk dat het een erg vervelende klacht is. Het schijnt dat deze ochtendmisselijkheid je baby wel beschermd tegen verkeerd voedsel. Hang je dus weer eens boven de wc, bedenk je dat wel dat dit alleen maar goed is voor de baby! Sommige wetenschappers denken dat ochtendmisselijkheid ontstaat door het hormoon hCG. Dit staat ook wel bekend als het zwangerschapshormoon en heeft nog veel meer effect op je lichaam. Zo kan het hoofdpijn veroorzaken, je tepels veranderen en ervoor zorgen dat je opeens veel vaker moet plassen. Ook kunnen de hormonen zorgen voor stemmingswisselingen. Deze worden nog eens versterkt door de spanning en alle emoties die een zwangerschap met zich mee brengt. Probeer dus voor jezelf de spanning wat weg te nemen die bij een zwangerschap kan opkomen. Een van de oorzaken die voor veel vrouwen tijdens de zwangerschap stress kan veroorzaken, is de vraag wie de vader van het kind is. Dit kan namelijk een groot effect hebben op hoe de toekomst eruit gaat zien. Gelukkig kan je deze onzekerheid makkelijk weg nemen door een dna vaderschapstest uit te voeren, dit kan al vanaf de 9e week van de zwangerschap. In dit geval wordt er door een arts, verpleegkundige of een prikpost wat bloed van je afgenomen. In dit bloed is ook het DNA van de foetus te vinden en dat kan vergeleken worden met wat DNA van de mogelijke vader. Zelfs wanneer deze niet wil meewerken aan een directe vaderschapstest zijn er nog een aantal mogelijkheden. Zo kan er een indirecte test gedaan worden waarbij er DNA afgenomen wordt van een familielid van de mogelijke vader.
Focus op het positieve
Wanneer je alle antwoorden op je vragen hebt gevonden, kan je misschien schrikken van alle (negatieve) effecten die een zwangerschap op je kan hebben. Probeer dit voor jezelf los te laten, het hoort er nou eenmaal bij. Probeer in plaats daarvan te focussen op alle mooie aspecten en verheug je vooral op de komst van je kleine!