Deze krakelingen gedoopt in pure chocolade heb ik voor het eerst gemaakt als topper voor een taart. De krakelingen die ik teveel had gemaakt had ik een bakje ernaast gedaan. Binnen no-time was het bakje leeg en kreeg ik de vraag waar ik deze goddelijke dingen vandaag had. Beetje van mijzelf en een beetje van Lidl. Daar heb ik krakelingen namelijk gekocht! Tony’s Chocolonely Zeezout: eat your heart out.
chocolate cake, chocoladetaart, taarttopper

chocolade-krakelingen-3

Wat heb je nodig?

  1. Pure chocolade
  2. Reuze zoute rakelingen
  3. Bakpapier

En dan?

Smelt de chocolade au bain-marie. Doop er stuk voor stuk de krakelingen er tot de helft in en leg ze op het bakpapier om te drogen. Met een lepel de chocolade er over gieten kan ook. Daarna wachten tot de chocolade is afgekoeld. Het moeilijkste gedeelte is om niet te snoepen.

zoute-krakelingen-2

Regenboogvariant

Als ik zeeën van tijd had gehad dan had ik deze kleurrijke variant laten zien, maar helaas. Smelt witte chocolade en voeg er kleurstof bij. Aparte bakjes voor elke kleur uiteraard. Als ik binnenkort die zee vind, dan ga ik ze maken.

Leuk!

En heel lekker. Op een taart, gewoon zo op tafel met een feestje of als cupcaketopper. Simpel, maar wel veel resultaat. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit mini-recept vinden. Laat je het mij weten als je het uitprobeert?

x Jess

 

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.

Soortgelijke artikelen

0

0

Ben jij de eerste die een berichtje achter laat?

Laat hier een reactie achter

CommentLuv badge