Winterwarmte in Efteling

Winterwarmte in Efteling

Alweer een week geleden liepen wij door een winterse Efteling. Ondanks dat de temperatuur rond het vriespunt schommelde was het een heerlijke dag. Lichtjes, sneeuw (oké, kunstsneeuw), kerstbomen en heel veel sfeer maakte het tot een belevenis.  Nadat de zon onder was gegaan behoorlijk spectaculair, omdat de vreugdevuren en de vele lichtjes dan extra tot hun recht komen!

img_8193efteling1

De magie begon gelijk bij binnenkomst; Sterre werd door de Sneeuwprins en de Vuurprinses getest of ze een vuur- of sneeuwlakei was.  Ze werd een sneeuwlakei en had de hele dag dus speciale krachten. Sterre wilde graag eerst in de Baron. Daar was echter een kink in de kabel…. Doordat het zo koud was konden de achtbanen niet open. Dat was wel heel erg balen. Maar het scheelde wel een hoop gebibber in de rij. Gelukkig konden we wel in de Halve Maen. Toch een beetje spanning…

Extra genieten was het dus van de schaatsbaan! Sterre kon hier mooi haar spiksplinternieuwe schaatsen uitproberen die ze van Sinteromaklaas gekregen had. Ondertussen kon Cleo nog naar een optreden kijken van de eerder genoemde royals. Later heeft ze nog op haar gympies over het ijs kunnen glijden. Ook leuk! 

img_8354

img_8215

Ritjes in Droomvlucht en Carnaval Festival konden niet ontbreken. Daar moesten we wel geduld voor hebben want de rijen waren lang. Ondanks dat, blijft het de moeite waard! Na Droomvlucht hebben we gesmuld op het Steenbokplein van een Eigenhymer (zie foto) en konden we luisteren naar de Lichtpuntjes. Iets warms met zulke temperaturen is dan wel erg lekker! We hadden kaartjes voor de Raveleijn show van 17u30 en hadden nog even tijd om iets te drinken en op te warmen.  Dat deden we bij het wapen van Raveleijn. De meiden konden hier de paarden al zien lopen dus die keken hun ogen uit. 

img_0918

draaimolen

Winterwonderland

Raveleijn in het donker is wel extra gaaf, omdat dan het vuur van de draak heel spectaculair is. Een perfecte afsluiter van de dag. We hebben niet gewacht op Aquanura  omdat het anders wel erg laat zou worden. De volgende dag moesten de dames wel weer gewoon naar school. Om half 9 (maar iets later dan normaal) lagen ze op 1 oor in bed. Helemaal knock-out, want van zo’n dag in de buitenlucht is het beste slaapmiddel. 

img_0925 img_0964

Ideaal uitje voor in de kerstvakantie als de volgende dag geen wekker gezet hoeft te worden. Eerder schreef ik al over de bijzondere Oud&Nieuw viering in de Efteling. Als de temperaturen zo rond de 8 a 10 graden zijn lijkt mij dit zo leuk, want in het donker is de Winter Efteling wel het allermooiste. 

Ben jij wel eens naar de Winter Efteling geweest? 

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.