Warm met Hust & Claire

Warm met Hust & Claire

Hust & Claire, een Scandinavisch kinderkledingmerk, ontdekte ik eerder dit jaar op de Kleine Fabriek. De zachte pasteltinten en rustige uitstraling van de kleding spraken mij toen al erg aan, maar ook mijn dochters (en de vriendin die mee was) waren ervan gecharmeerd. Op mijn persoonlijke blog konden jullie al de mening van Esther lezen over de jongenscollectie van dit merk, nu is het mijn beurt!

dsc_0021Ik mocht zelf de allerleukste items uitzoeken in de webshop van Hust & Claire. Dat werden dus 2 shirts uit de jongenscollectie en een hele mooie winterjas voor mijn oudste dochter. Mijn lieve meisje kreeg zelf de eerste keus en heeft voor zichzelf een sjieke outfit of the day uitgezocht, die houden jullie nog tegoed uiteraard! Overigens hebben ze ook een ontzettend schattige babycollectie ;-).  (Ik meld het maar even, want op mijn Facebook tijdlijn en whatsapp vliegen de zwangerschapsaankondigingen me om de oren.) Mijn bestelling werd met 3 dagen bezorgd, heel snel dus. Er zat als cadeautje nog een handig reflecterend vest bij!

dsc_0037

Valt hij op maat?

Ik bestelde een jas maat 122 en hoopte dat deze zou passen. Vaste lezers weten namelijk dat ik vorig jaar in de uitverkoop een winterjas voor mijn dochter kocht in maat 116 die véél te groot bleek. Ook nu nog is hij redelijk oversized, terwijl ze maat 122-128 draagt. Daarom besloot ik een mooie dotted jacket van Hust & Claire te bestellen. Hij viel gelukkig in de smaak bij mijn meisje én hij valt heel goed op maat! Een jas van dit merk kun je dus prima op maat of op de groei bestellen. De prijs bedraagt 79,95 euro.

Hoe is de kwaliteit van H&C?

De kleding van Hust & Claire die wij hebben ontvangen en dus ook deze jas, is heel erg mooi van kwaliteit. De stippen op de jas zijn van opgedrukt velours, dat oogt heel sjiek! Het fijne is verder dat deze jas ademt. Niet snel een zweterig gevoel dus, behalve wanneer je heel hard naar school holt (dat bleek uit onze test). Hij is weersbestendig, dat betekent dat je kind geen last heeft van harde wind én dat hij tegen regen en sneeuw kan. Alleen als het écht heel hard regent zal het water in de jas doordringen. Erg fijn met dit Hollandse weer, een beetje regen is dus geen probleem. De miezerbuien tijdens ons bezoek aan Beekse Bergen dus ook niet.

dsc_0042

Wat vindt dochterlief er zelf van?

In het begin vond ze de afsluiting bij de mouwen even wennen, maar verder is ze er heel blij mee. Al enkele weken draagt ze deze jas als favoriet naar school. De met een soort fleece stof gevoerde binnenkant is heerlijk zacht en warm en zit ook in de afneembare capuchon die een leuke fluffy rand heeft. Dat de zakken zijn afgesloten met een rits, is bovendien heel praktisch. Regelmatig wil ze kleine hebbedingetjes meenemen naar school om tijdens het speelkwartier aan haar vriendinnen te laten zien. Met die ritsen voor de zakken is er minder kans dat dit kwijtraakt.

Shoppen

Ik heb zelf weliswaar geshopt in de eigen webshop van dit merk, maar je kunt het ook in Nederland kopen. Bijvoorbeeld in de leuke Scandinavisch georiënteerde webshop: Niet Groot. Alles wat ik zelf heb gekocht bij Hust & Claire, heb ik in deze webwinkel terug kunnen vinden. Ze voeren er bovendien Roommate en Hummel (Hummel review volgt nog) en nog veel meer leuke merken.

Op de foto’s draagt mijn dochter deze jas op een rokje en maillot van NoNo met Bergstein laarsjes eronder. Het zwarte stippenshirt komt van H&M.

Ik ben helemaal blij met deze nieuwe merkontdekking! Wat vinden jullie van deze jas?

disclaimer

Reacties via Facebook

comments

Enthousiaste productreviewer uit Bodegraven, blogt dagelijks op www.marstyle.nl en daarnaast organiseer ik winacties voor De Mama Company.

Soortgelijke artikelen

1