Ben jij nog op zoek naar een leuk cadeau? Maar wil je geen speelgoed of nog een pyjama geven? Liever een ‘verantwoord’ cadeau na de speelgoed overload van 5 december? Dan is ‘Een jongen met de naam Kerstmis’ het perfecte cadeau. Dit boek heeft alles in zich om een klassieker te worden. Wat Sterre (8) en mij betreft een must read! 

“Dat is een gekke naam, Kerstmis.” Dat zei Sterre toen ze het boek voor het eerst onder ogen kreeg. Dat heeft ze best een beetje gelijk in. Eigenlijk heet Kerstmis dan ook Nikolas. Zijn bijnaam kreeg hij van zijn vader omdat hij met Kerstmis geboren is.  Het verhaal gaat dus over Nikolas die aan het einde van de het boek de naam Vader Kerstmis draagt. 

img_1726

Zelf las ik het boek in paar uur uit, Sterre is nog bezig, maar ze zit er helemaal in, want ik heb haar de afgelopen week al meerdere keren betrapt dat ze na bedtijd stiekem aan het lezen was. Dat snap ik wel, want het verhaal leest weg als een pageturner. Nikolas beleeft een bijzonder avontuur als hij op zoek naar naar zijn vader Joel. Samen met een groep mannen is Joel op zoek gegaan naar het Elfendorp Elfhelm, vlak bij Lapland (Finland). Als het wel erg lang duurt voor Joel terug komt gaat Nikolas zelf op zoek. Onderweg red hij Blitzen (het rendier), waarna dit lieve dier hem trouw volgt door de sneeuw. 

img_1517

Uiteindelijk komen de twee totaal uitgeput en redelijk ondervoed aan bij Elfhem. Gelukkig hebben de elfen genoeg te eten, maar mensen vinden ze niet leuk. Dat komt door de groep mannen die hier onlangs waren… Als ik nu ga vertellen wat er daarna gebeurt dan is dat een spoiler. Dus dat doe ik dan ook niet. Maar ik vertel wel dat Nikolas door al zijn avonturen met recht Vader Kerstmis wordt in een hartverwarmend avontuur vol magie, elven en gemberkoek. Onmogelijk is een vloekwoord, volgens de elfen, het is gewoon een mogelijkheid ie je nog niet snapt. Mijn favoriete quote tot op heden en dat in een kinderboek! 

Deze prachtige hardcover bevat ook prachtige illustraties door Chris Mould. Hierdoor is het ook voor kinderen die lezen nog niet zo leuk vinden niet zo’n dik gevaarte vol heel veel letters. Het verhaal leent zich ook goed om voor te lezen. Verkrijgbaar bij Bol.com  en de boekhandel!

Fijne kerstdagen allemaal!

x Jess

Voor deze blog heb ik een exemplaar van het boek ontvangen.

 

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.