AMSTERDAM- Nijntje verhuisd naar C&A. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Toen ik bijna negen jaar geleden zwanger was van Sterre, was het eerste pakje dat we kochten voorzien van het lieve gezichtje van nijntje. Voor mij heeft dit iconische konijn toch wel een bijzonder plekje! Daarom vond ik het ook extra leuk dat we gisteren bij de housewarming van nijntje mochten zijn. Housewarming? Ja, want nijn woont vanaf vandaag (17-11) bij C&A! Daar hoort dus een housewarming bij.

Wist je dat? Dat in het gehele oeuvre van Dick Bruna niets met een hoofdletter wordt geschreven? Namen uit nijntje worden daardoor dus met een kleine letter geschreven. Vandaar dat je in dit artikel over nijntje, nijntje zonder hoofdletter voorbij ziet komen!

Gisteren konden we de collectie van nijntje al even bewonderen. Zachte materialen, rustige tinten en comfortabele pasvormen. Balen dat mijn dames deze maatjes al uitgegroeid zijn. De collectie is verkrijgbaar in de maten 50 tot 98. Ik zag zelfs een lekker zacht dekentje liggen. Leuk als kraamcadeau!

Tijdens het feestje kon nijntje zelf ook niet ontbreken. Sterre heeft haar maar liefst vier maal een knuffel gegeven. Cleo bleef lekker bij mij op schoot met en keek toe. Dat is wel typerend voor mijn kinderen! Ook toen Lisa Sips kwam voorlezen durfde ze niet te gaan kijken. Lisa las ontzettend mooi voor. Ze heeft een fijne voorlees stem en de meeste kindjes vonden het heel leuk. 

nijntje-event

Voor de kinderen lagen er ook vogelhuisjes en vliegers die ze in elkaar konden knutselen en versieren. Uiteraard met alleen de bekende nijntje kleuren zoals rood, oranje, geel, blauw en groen. Sterre kon ik aan het einde bijna niet mee krijgen, want die kon haar lol op met de reuzenkleurplaat. Cleo staat nagenoeg niet op de foto (iets met verlegen 😉 ), maar thuis bleek dat ze het wel heel leuk had gevonden. Op de housewarming was ook een mevrouw die mooi kon schminken. Daar komen de mooie ballonnen op Sterre haar wang vandaan!

Hieronder alvast een voorproefje! De collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar. Zowel in de winkels als online. 

nijntje-collectie

x Jess

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.