Waar ik mij elk jaar weer met volle teugen kan verheugen op de kerstdagen, heb ik dat dus niet met oud & nieuw. Heb er nooit wat aan gevonden, als kind al niet. Het zal iets te maken hebben met mijn perfectionisme. Want voor mijn gevoel had ik het jaar beter kunnen afsluiten, meer kunnen bereiken etc. Genoeg gezeurd ;-). Mijn remedie is al jaren dezelfde. Ergens  overnachten en/of leuke dingen doen. Stappen doen we niet meer, want wie ga je vragen om op te passen? En als ik eerlijk ben vind ik het persoonlijk fijn om als gezin de avond (en dag) door te brengen. 

Er zijn best veel dingen die je kunt doen met Oud&Nieuw, maar waar je wellicht nooit aan gedacht hebt.  Zo hebben we toen Sterre 3 jaar was een nachtje in een hotel bij Kijkduin geslapen. Na een heerlijk ontbijt en een strandwandeling gingen we op nieuwsjaarsdag zwemmen in ’t Tikibad. Het jaar daarna was ik zwanger van Cleo en hebben we doorgebracht in een bungalowpark in Zeeland. Zwemmen, lekker eten en gezellig met elkaar. Fijn! Het jaar daarna hebben we doorgebracht in een Landal huisje (Airmiles deal!) ergens bij de grens van België. Dit was ook zalig. Tijdens die week moesten we wel ‘even’ op en neer naar Almere. Want ons lieve neefje besloot ter wereld te komen op 31 december. Op deze laatste dag van het jaar hebben we nu dus als een aantal jaar een verjaardagsfeestje. Wat super gezellig is! Daarna gaan we vaak met lekker thuis spelletjes spelen, lekkere dingen snaaien en daarna vuurwerk kijken. Best saai… Veel leuker om vuurwerk in de Efteling te kijken. Yup. Die zijn tot 01.00u open. 

Oudjaar vieren in de Winter Efteling

Op sprookjesachtige wijze Oudejaarsavond vieren in de Winter Efteling? Yes, please! Vanaf 19.00 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. Bijna alle attracties blijven open tot 01.00 uur. Om middernacht wordt het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met vuurwerk en bubbels. Vanaf 14 november zijn speciale tickets en leuke arrangementen met diner voor Oudejaarsavond verkrijgbaar. Voor meer informatie KLIK HIER. 

Mijn jongste dame slaapt meestal als we in de auto zitten. Dus met een beetje mazzel pakt ze ruim 1 uur slaap voordat we aankomen. Als ze echt moe is kan ze in de buggy met een lekker warm dekentje. Idealer is het als al je kinderen wat ouder zijn, maar ik denk dat het wel te doen is. Wat een bijzondere ervaring lijkt dit mij!

winterefteling-aquanura

Wat doen jullie met Oudejaarsavond?

x Jess

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.