Bruin, zwart, groen of grijs. Fedora of sombra. Weer of geen weer. Wij zijn er dol op.  Zoals in een eerdere blog al te zien was is er heel veel keuze. Daarbij zijn er ook een hoop prijs en kwaliteit verschillen. Als je regelmatig een hoed draagt merk je dat al snel. Toen ik het persbericht van Bufandy voorbij zag komen werd ik daar dan ook erg blij van. Naast prachtige (verantwoorde) hoedjes gemaakt van alpaca wol en acryl hebben ze ook mooie sjaals en plaids. Allemaal op een verantwoorde manier geproduceerd in Ecuador.


 

Het jonge Amsterdamse merk Bufandy sluit zich aan bij Amsterdam Made, een community platform voor makers in en rond Amsterdam. Tegelijkertijd lanceert Amsterdam Made in samenwerking met gemeente Amsterdam een keurmerk voor duurzame, innovatieve producten.

De missie van Bufandy is eenvoudig: het creëren van eerlijke, duurzame producten samen met Zuid-Amerikaanse familiebedrijven. Terwijl daarmee eeuwenoude ambachten gekoesterd blijven, legt Bufandy de link met tijdloos design.

nieuwe-collectie-van-bufandy-amsterdam-hoed-fedora-off-white
Nieuwe collectie
De nieuwe collectie van Bufandy ligt inmiddels in de (web)winkels. Prachtige sjaals, plaids en hoeden in mooie natuurlijke kleuren en gemaakt van luxe alpaca wol met acryl. De collecties zijn ontworpen met traditionele weefmethodes uit Zuid-Amerika, waarbij is gezocht naar een combinatie met nieuwe trends. De sjaals (vanaf € 49,95) en plaids (€ 119,95) bestaan voor 80% uit alpaca wol en 20% acryl en daar is over nagedacht. Door dat beetje acryl is de sjaal namelijk net zo zacht al hij eruit ziet en blijft de sjaal lang mooi. Slim dus! De collectie hoeden (vanaf € 44,95) is een nieuwkomer dit jaar. Klassiek in model, stoer in kleur. Perfect om een hippe look mee af te maken.

Amsterdam Made Keurmerk
Amsterdam Made is opgericht naar het voorbeeld van SF Made in San Francisco. In korte tijd wisten zij een structurele groei van de lokale maakindustrie te realiseren. Samen met de gemeente Amsterdam wordt er nu een keurmerk gelanceerd dat staat voor creativiteit, duurzaamheid, innovatie en vakmanschap. Het keurmerk wordt toegekend aan kwalitatieve en onderscheidende producten met een goed verhaal, bij voorkeur lokaal geproduceerd. Hiermee willen Amsterdam Made en de gemeente Amsterdam consumenten in binnen- en buitenland informeren over de mooie producten die in deze regio gemaakt worden.

nieuwe-collectie-van-bufandy-amsterdam-1
Over Bufandy
Reisleidster Dorien Straathof is de drijvende kracht achter Bufandy. Zij ontdekte tijdens één van haar reizen alpaca wol en was meteen verkocht. Ze kwam Fabian tegen: een ambachtelijk wever in Ecuador. Het idee voor Bufandy werd geboren en Fabian werd hoofdleverancier. Inmiddels zijn er meer dan 20 ambachtslieden betrokken bij de productie van de collecties van Bufandy. Stuk voor stuk ambachtslieden die Dorien persoonlijk kent. Met een intensieve samenwerking en het pendelen tussen Amsterdam en Ecuador, weet Bufandy het talent van deze ambachtslieden om te zetten in duurzame, economische waarde. Voor zowel de maker als de drager.

De collectie van Bufandy is o.a. verkrijgbaar bij brainydays.nl Kijk voor meer verkooppunten op de site van Bufandy.

xo Jess

Reacties via Facebook

comments

Written by Jess

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft een lichte koffie verslaving.

Comments are closed.