Regen, regen, regen… Het is dat ik zojuist in de file keihard heb meegebruld met de top zoveel van het “foute uur” anders zou ik er chagrijnig van worden. Door de vrolijke, foute zomerliedjes kreeg ik zin om nu de blog te schrijven over een net zo zonnig product: Happy Sunshine zonnecrème! Ze voorspellen later deze week toch eindelijk weer mooi weer en daar moet je dus op voorbereid zijn. Happy Sunshine is een onbekend merk, dus ik vertel je waarom ik er zelf blij van wordt én ik mag twee pakketjes zonnecrème verloten. Lees je mee?

Uiteindelijk een Minions badpak gescoord bij de Jumbo voor 3 euro.

Uiteindelijk een Minions badpak gescoord bij de Jumbo voor 3 euro.

Parabeenvrij, waterresistent, SPF30 en het parfum is zacht en allergeenvrij. Deze nieuwe Nederlandse zonnelijn heeft echt de tere kinderhuid als uitgangspunt genomen. Het brein achter dit merk, Melissa Tan die ik op het Mr Goodiebag event heb ontmoet, is dan ook zelf mama van 3 kinderen. Ze was onder de indruk van het zonneprotocol dat kinderdagverblijven en BSO’s hanteren (dat vind ik zelf als mama ook heel fijn, dat hier goed op gelet wordt) en heeft de Happy Sunshine vooral voor deze instellingen ontwikkeld. Bovendien schijn je door de samenstelling van dit product zonneblaasjes te kunnen voorkomen. Heel naar die blaasjes, mijn oudste kreeg ze tijdens een vakantie in Egypte en we schrokken hier erg van.

Door het pompje kunnen de kinderen ook prima zichzelf insmeren.

Door het pompje kunnen de kinderen ook prima zichzelf insmeren.

Grootverbruik

De kinderen zijn hier in huis grootverbruikers van zonnebrandcrème, al probeer ik zelf mee te smeren wanneer ik de kinderhuidjes heb gedaan. Ze worden nu ook geoot genoeg om zelf mee te helpen met smeren en volgens mij mogen ze dat op de BSO ook zelf doen. Door het handige pompje op de Happy Sunshine flessen, kunnen ze ook met glibberige handjes goed zelf de crème pakken en smeren. Alleen meenemen in de tas is lastiger, maar de kinderopvangdoelgroep heeft vanzelfsprekend een vaste plek voor deze zonnebescherming. En thuis hebben wij dat ook en ze kunnen er zelf bij. Bij de eerste keer smeren doe ik de lastige plekjes en check ik of alles goed is ingesmeerd. Tussendoor mogen ze het zelf bijwerken.

Uitleg aan de kinderen

Over het belang van jezelf beschermen tegen de zon, heb ik ze tot nu toe alleen uitleg gegeven wat betreft verbranden. Toen ik mijn eigen voeten een keer niet goed had ingesmeerd, raakten ze niet uitgekeken en gepraat over dit onderwerp. Want mama had rode voetjes en die deden best zeer. Kanker en melanomen laten we nog maar even zitten, daar zijn ze een beetje te jong voor om het zonder nachtmerries goed uitgelegd te krijgen. Wist je trouwens dat het zonneprotocol voor de kinderopvang ook is opgesteld naar aanleiding van de adviezen van KWF kankerbestrijding?

Handig pompje.

Handig pompje.

Make a Wish

Ik werd al heel vrolijk van Happy Sunshine, maar met de aankoop van dit merk steun je de stichting Make a Wish Nederland. In mijn facebooktijdlijn heb ik al enkele kinderen langs zien komen die door deze stichting de dag van hun leven kregen, prachtig! Make a Wish vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 met een levensbedreigende ziekte. Kinderopvangorganisaties die Happy Sunshine bestellen, ontvangen daarom ook een special Wishing you sunshine pakket met kleurplaten, wenskaarten en informatie.

Waar te koop?

Dit kindvriendelijke, Nederlandse merk is online verkrijgbaar via de site van Happy Sunshine. Een klein flesje kost € 4,95 (100 ml), de middelmaat met 500 ml is € 19,95 en een grote fles met 1000 ml crème wordt verkocht voor € 34,95. Wij hebben de middelmaat en een klein flesje ontvangen zoals je op de foto’s ziet en deze set mag ik verloten.

zelf insmeren

Winactie

Wil jij kans maken op zo’n zelfde zonnebrandpakket van Happy Sunshine? Komt goed uit, De Mama Company mag 2 mensen blij maken! Wat moet je daarvoor doen? Laat dan hieronder een reactie achter zodat ik je via e-mail kan contacten als je de winnaar bent. Tag vervolgens een vriendin op facebook onder dit bericht met wie je samen wilt winnen. Als jij als winnaar uit Naamloten komt rollen, wint de door jou getagde vriendin ook! Superleuk toch?

En de winnaars zijn geworden… Kim Nieuwhof en de door haar getagde vriendin Marian Zwarts. Gefeliciteerd dames! Nu hopen op zonnig weer zodat jullie je prijs goed kunnen gebruiken. Kim, je reageerde via Facebook wil je mij jullie adresgegevens mailen? (marguerita[at]demamacompany.nl) Zorg ik ervoor dat Happy Sunshine jullie snel een mooi pakketje zonnebrand toestuurt.

Met wie doe je mee? En had je al eerder over dit merk gehoord? Smeer jij je kinderen altijd in of laat je ze helpen?

disclaimer

Reacties via Facebook

comments

Written by Marguerita

Enthousiaste productreviewer uit Bodegraven, blogt dagelijks op www.marstyle.nl en daarnaast organiseer ik winacties voor De Mama Company.

  7 reacties

 1. Liesbeth jul 7, 2016 at 14:07

  Ik doe graag mee! Wij smeren wat af op school. Altijd dolle pret!

 2. Marleenbroeke jul 5, 2016 at 22:57

  Dit merk kon ik nog niet, en mooie bijkomstigheid dat make a wish betrokken wordt bij dit nederlands product.
  Ik zou het graag eens willen uitproberen.

 3. Linda Raaijmakers jun 27, 2016 at 19:34

  Ik doe graag mee voor onze tweeling Lucas & Eva en tag hierbij mijn zus Chantal Raaijmakers die pas bevallen is van haar dochtertje tess 😀

 4. Wilma jun 26, 2016 at 16:24

  Ik ben getagd door Linda S . Ik doe graag mee voor onze kleindochters waarvan er 2 een allergie hebben . Ik weet hoe vervelend en naar het is als je door de zon van die grote plakkaten en blaasjes krijgt . Onze dochter (hun tante ) heeft dit ook en in die tijd was er nog niet zoveel zonnebrandmiddel te krijgen hiervoor . Mooi dat er een deel van de opbrengst gaat naar de Make A Wish stichting want zij kunnen dit goed gebruiken !!

 5. Wilma jun 26, 2016 at 16:18

  Ik ben op FB getagd door Linda S. Ik doe graag mee voor onze kleindochters waarvan er 2 een allergie hebben . Ik weet hoe vervelend dat is als je onder de rode plakkaten en blaasjes komt te zitten want onze dochter (hun tante) heeft dit ook en in die tijd was er nog niet zoveel zonnebrand te vinden die ze kon gebruiken . Fijn dat er ook een deel van deze opbrengst naar de Make A Wish stichting gaat want zij kunnen dit goed gebruiken !!

 6. Linda Smeets jun 26, 2016 at 02:01

  Ik had nog niet eerder over dit merk gehoord. Ontzettend fijn dat dit blaasje helpt te voorkomen want dat is echt een ramp! Vooral wanneer ze er aan gaan krabben en ze open gaan! Ik smeer onze dochter iedere dag in na het douchen zodat ze niet zomaar verbrandt tijdens het buiten spelen en zwemmen.
  Ik zou dit product graag eens proberen en doe dan ook graag mee. Ik tag een goede kennis.

 7. Marian Zw. jun 24, 2016 at 15:11

  Ik maak heel graag kans op deze prijs! Tag iemand op Facebook. Laat de zomervakantie maar beginnen. Na zoveel regen moet er echt wel zonneschijn komen. Dan kunnen we deze prijs goed gebruiken!