De potjes Natural Intensive die ik ontving van Dr. Van der Hoog zijn alweer voor de helft leeg! Ik heb ze dan ook al even in huis, tijd om de review te plaatsen. Op basis van mijn vochtarme 30+ huid zou deze crème ideaal zijn en ik kreeg daarom een dagcrème en een nachtcrème. Wat vind ik ervan na een paar maanden smeren?

drvanderhoog

Om eerlijk te zijn voelt deze crème inmiddels zo vertrouwd, dat ik bijna vergeten was om hem te reviewen. Er zit een fijne, niet overheersende geur aan. De dagcrème is heerlijk licht, vochtrijk en trekt snel in de huid. Lekker fris gevoel om de dag mee te beginnen vind ik dat altijd, even crèmes smeren. ’s Avonds wil ik het nog wel eens vergeten, maar vooral na een werkdag op kantoor of nu de verwarming lekker aan staat, voel ik aan het einde van de dag mijn huid een beetje trekkerig worden. Dan is het erg fijn om voor het slapen gaan even te smeren. De nachtcrème is rijker en romiger/vetter dan de dagcrème. Toch trekt ook deze redelijk snel in de huid. Ik ben nog nooit aan mijn kussen blijven plakken in ieder geval 🙂 Beide crèmes zijn erg fijn en het schijnt ook verstandig te zijn om een dag- en nachtcrème van hetzelfde merk te gebruiken.

creme

Waarom een spateltje?

Het eerste dat ik me afvroeg na het openen van de verpakking was: waarom zit er een spateltje bij? Als thuisgebruiker hoeft dat qua hygiëne toch niet zo? Dat ze deze spatels in parfumeries gebruiken snap ik, dus dit maakte me nieuwsgierig. Bij de dagcrèmes van Dr. van der Hoog zit altijd een spateltje, zo blijkt. En dat is naast de hygiëne bedoeld om niet te veel crème te gebruiken. Je huid heeft een barrière in wat deze maximaal op kan nemen aan voedingsstoffen. Als je teveel crème smeert, kunnen je poriën verstopt  raken en dat resulteert weer in puistjes. Als richtlijn voor de juiste hoeveelheid crème adviseert Dr. Van der Hoog dat je een dotje crème gebruikt die je met een spatel uit de pot haalt. Weer iets geleerd! 

Wist jij dit? 

creme2

Hiervoor gebruikte ik in prijs vergelijkbare crèmes van Nivea, maar deze zijn een stuk fijner. De crèmes van Dr. Van der Hoog kun je vinden bij de parfumerie, maar ook gewoon bij Bol.com waar beide crèmes op dit moment zijn afgeprijsd! Op mijn wishlist staat na het proberen van deze crèmes nog de Natural Intensive ooggel (16,95 euro). De Natural Intensive dagcrème kost 13,49 euro. Aan de Natural Intensive nachtcrème hangt een prijskaartje van 11,99 euro. Lekker betaalbaar dus!

disclaimer

Reacties via Facebook

comments

Written by Marguerita

Enthousiaste productreviewer uit Bodegraven, blogt dagelijks op www.marstyle.nl en daarnaast organiseer ik winacties voor De Mama Company.

Comments are closed.