En dat vind ik niet erg. Ik rende de eerste keer dat ze ging wennen niet door tranen verblind de school uit en ik ging niet als een zielig hoopje mens op de bank zitten wachten met Koffietijd op tv tot ik haar weer op kon halen. Mijn moederhart was alleen maar heel trots dat ze zo dapper was! Dit moederhart heeft dus geen last van ‘empty nest’ syndroom. Deze mama kon alleen naar de supermarkt zonder discussies te hoeven voeren over het wel of niet kopen van chocolade, snoep of bifi-worstjes (dat verzin ik dus niet). Deze mama kon stofzuigen zonder geklaag over het lawaai en ja, ik kon zonder geklaag tijdens het stofzuigen met een half oog naar Koffietijd kijken. Er ging een wereld voor mij open 😉

Dat is dus best een taboe geloof ik, dat ik het niet erg vind dat mijn jongste telg naar school gaat. Stiekem keek ik er zelfs een beetje naar uit. Ben ik nu een loedermoeder? Neh, ik vind van niet. Ik ben gewoon blij dat mijn kleine guppie nu een volgende stap gaat maken in haar ontwikkeling. En die rust in huis,… dat is stiekem ook best heel prettig, heeel erg prettig! De laatste maanden voelde ik me schuldig als ik al dacht aan het open klappen van mijn laptop. Ik werk inmiddels meestal 4 dagen in de week en de dagen die ik dan thuis ben zijn dan heilig.

Trakteren

Over 2 weken, als ze echt vier is, dan zal dat in het begin vast heel raar zijn, dat alle twee mijn dochters op school zitten. De lijstjes van wat ik ga doen zijn er al!  Met een verhuizing op stapel (ja, alweer) genoeg te doen. En uiteraard weer tijd om te schrijven.

Dat ‘empty nest’ syndroom bewaar ik wel voor als ze het huis uit gaan…. Nu eerst een leuke traktatie bedenken als afscheid op de peuteropvang. Ik ben dus niet zo creatief met traktaties, dus best een uitdaging. Laat ik ook het uitdelen op school niet vergeten. Tips zijn welkom!

Kleine meisjes worden groot en deze mama vindt dat geen probleem!

x Jeske

mama rules the world

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.

Soortgelijke artikelen

0

0

1 COMMENT

Laat hier een reactie achter

CommentLuv badge