Sinds de oprichting in 2012 heeft Stichting Babyspullen al ruim 4.700 babystartpakketten verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. “Een schitterend resultaat, maar we zijn er nog lang niet! De vraag vanuit instanties naar babystartpakketten groeit alleen maar.”, aldus oprichtster Marjolijn Hermus. In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes.

babyspullen-pb-02Ontwikkeling organisatie
De stichting ontstond vanuit een heel praktische insteek en overtuiging. “We wilden graag dat de kleertjes van onze kinderen binnen Nederland een goede bestemming zouden krijgen”. Zo startte Stichting Babyspullen vanuit een zolderkamer. Anno 2016 is de organisatie flink gegroeid. “We werken inmiddels met een team van 140 vrijwilligers verspreid over het land, we hebben zo’n  125 inzamelpunten waar mensen hun gebruikte of nieuwe babyspullen kunnen inleveren en we hebben een groot netwerk van ruim 600 professionele instanties opgebouwd waar we mee samenwerken. De stichting maakt een noodzakelijke professionaliseringsslag door, die ervoor zorgt dat we kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar babystartpakketten”, aldus Hermus.

babyspullen-pb-03Mouwen opstropen

Hoewel elk succes gevierd wordt, blijft nuchterheid en actiegerichtheid de boventoon voeren. Hermus: “We hebben een bedrijfsplan opgesteld met duidelijke ambities. Maar als stichting werken wij grotendeels met vrijwilligers en zijn wij afhankelijk van bedrijven en particulieren die ons doel steunen.
Dit kan zijn door het schenken van babyspullen, het leveren van een financiële bijdrage of door praktische ondersteuning als vrijwilliger. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan en steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het leven kunnen geven”.

babyspullen-pb-01Stichting Babyspullen

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat 1 op 4 kinderen. Jaarlijks gaat het om 20.000 baby’s  die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen helpt!
Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. In 2015 zijn 1672 pakketten door het hele land verspreid. In 2016 zullen dit naar verwachting 2000 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 140 vrijwilligers.


Meer informatie
Stichting Babyspullen | www.stichtingbabyspullen.nl

 

Dit is een persbericht dat De Mama Company heeft geplaatst om ruchtbaarheid te geven aan dit goede doel, jij ruimt je spullen op en een kansarm kind maakt een betere start. Win-win.

Reacties via Facebook

comments

Written by Marguerita

Enthousiaste productreviewer uit Bodegraven, blogt dagelijks op www.marstyle.nl en daarnaast organiseer ik winacties voor De Mama Company.

Comments are closed.