Snoepreisje naar Polen

Snoepreisje naar Polen

Heb jij dat ook wel eens, dat je te snel oordeelt, op basis van eigenlijk niets! Dat hadden wij met Polen. Voorafgaand aan onze trip naar Krakau hadden we een negatief beeld. Maar nu, na een lang weekend zijn we helemaal om!

We kwamen om te werken en dat hebben we ook gedaan. Na aankomst zijn we direct door naar het atelier gegaan. Daar hebben we van begin tot eind onze kledingstukken gevolgd. Het was erg leuk om het proces van idee tot monster te doorlopen en te ontdekken wat werkt en wat juist niet.

In Polen zijn ze al vroeg op de been, werktijden van 06:00 tot 15:00 uur zijn daar heel gewoon. Tja en wat doe je als de deuren van het atelier sluiten. Juist! Het centrum bezoeken, shoppen, lekker eten …. Gelukkig zijn de winkels er open tot 22:00 uur. Dus voldoende tijd om een paar leuke winkeltjes te spotten!

Zo kwamen we een mega schattig knuffelwinkeltje tegen, Galeria Bukowski. Heerlijk zacht allemaal ( uiteraard hebben we de halve winkel aangeraakt!) en de een nog leuker dan de ander. Ook de kleinste snoepfabriek ter wereld: Ciuciu Cukier Artist waar je zelf je eigen lollie kunt maken en het houten speelgoedwinkeltje aan de Grodzka Street zijn een echte aanrader.

Dia4

In Polen houden ze wel van een lekker gebakje! En dat hebben we geweten ook. Op elke hoek van de straat is wel een bakker te vinden met heerlijke zoetigheid. De dames van het atelier hebben er een gewoonte van gemaakt om hun pauze te vullen met een trip naar de bakker. En uit beleefdheid hebben wij natuurlijk meegedaan! In het oude centrum kun je naast heerlijke speciale koffie en thee ook cupcakes, schepijs of een variatie van ijscoupes krijgen.

Dia1-1

Leuke winkeltjes + zoetigheid maakt Krakau voor ons al een succes. Maar de stad biedt veel meer, denk aan het grootse middeleeuwse plein waar allerlei restaurants, bars, cafe’s en winkels zich rondom hebben gevestigd. Die s’ avonds als podium dient voor diverse straatmuzikanten. Of het spectaculaire kasteel Wawel, Auswitch en de Grafheuvel van Kościuszko. Geslaagde trip dus met de juiste verhouding werk en ontspanning. Nieuwsgierig naar onze ervaring met het atelier? In onze volgende blog vertellen we er meer over.

Liefs Sabine en Alisha

Reacties via Facebook

comments

Soortgelijke artikelen

0