Nog maar een 1 nachtje slapen voor dat het pakjesavond is.  Alle inkopen zijn gedaan, helaas was ik niet zo georganiseerd als Barbara en hebben wij net nog alle kado’s ingepakt! Alles behalve 1 kado. Het kado van Sintermarktplaats; een houten speelkeuken.

Voor een peuter van 2,5 is een verlanglijstje samenstellen best lastig Deze dame speelt niet met poppen of barbies. Tekenen, duplo en play-doh maken (dat zijn haar woorden) zijn wel haar ‘dingen’. De laatste tijd zijn ook speelkeukentjes favoriet. Op de peuteropvang en bij vriendinnetjes duikt ze gelijk achter het fornuis. Mama besloot dus dat er een houten speelkeuken op haar verlanglijstje moest komen. Dat is een groot kado en nieuw ook best kostbaar. Vandaar dus Sintermarktplaats! Aangezien we al eerder een keukentje gehad hebben en deze ook weer verkocht hebben (via Marktplaats) een aantal jaar terug, moest er een tweedehands exemplaar voor terug komen., uiteraard weer via Marktplaats. Manlief en ik gingen samen struinen door alle de advertenties.

HoutenspeelkeukentjeZoekt en gij zult vinden en uiteindelijk vonden we een heel leuk exemplaar met roze accenten voor het mooie bedrag van 15 euro. In Heerhugowaard… Niet bepaald om de hoek. Ik stapte dus afgelopen zaterdag in de auto (in dat beestenweer). Dankzij de navigatie kon ik het adres in 1 keer vinden. Uitstappen was iets minder aangenaam, want het kwam met bakken uit de hemel. Met regendruppels in m’n paardenstaart belde ik aan. Twee hele lieve zusjes deden open en vroegen: ‘Bent u de mevrouw van Marktplaats?” Daar moest ik wel een beetje omlachen. De mama van de zusjes volgde al snel en na een handdruk mocht ik mee de kamer in. Het oudste zusje deed nog even voor hoe je een split moest doen. (“Kunt u dat ook, mevrouw?” Als een boer met kiespijn moest ik daar helaas nee op antwoorden.)  Omdat de meisjes niet meer met het keukentje speelde ging deze in de verkoop. De verdiensten mochten dan ook in de spaarpot van de dames. Mooi toch?! Gelukkig zag het keukentje er nog prima uit en stond ik al snel weer buiten. Met keuken!

 

De terugweg was iets minder voorspoedig. Lees: het was de schuld van de navigatie en de regen. Enfin, ik deed er ietwat langer over dan op de heenweg en tegen 19u plofte ik eindelijk op de bank. Later die avond het keukentje naar binnen gesmokkeld en verstopt. Ons washok is dus al de hele week verboden terrein voor de dames. Ik zou mezelf niet zijn als ik het keukentje niet een beetje zou opleuken. Een potje schoolbordverf stond nog in de kast en wat bling misstaat ook niet. Zie hieronder het resultaat. Best leuk al zeg ik het zelf! Helaas geen leuke sfeerfoto, want dat ding staat overdag verstopt in dat eerder aangehaalde washok. Nog 1 nachtje slapen en dan mag het speelkeukentje van Sintermarktplaats eindelijke pronken in de woonkamer.

Cleo's_keuken

 

Dan stonden we nog voor een ander dilemma. Zoals bij vele gezinnen wordt er vaak twee keer pakjesavond gevierd. Hoezo decadent? De ene avond met de schoon familie, de volgende dag met mijn familie… Geen van deze dagen is het bij ons thuis, maar om nou dat keukentje mee te smokkelen; neee. Het plan is dus als volgt: op pakjesavond 1 zal er een doos zijn waarop Cleo staat. In deze doos zal naast een berg opvulmateriaal een foto van het keukentje zitten en een gedichtje waarin duidelijk zal worden dat Sint&Piet het keukentje thuis hebben neergezet.  Eenmaal thuis zal midden in de kamer de keuken staan met een open schuifpui en een spoor van pepernoten. Voorpret is het halve werk en kan nu al niet wachten om dat lieve snoetje te zien als ze het speelkeukentje ziet!

Kopen jullie ook wel eens kado’s (of iets anders) via marktplaats? Ik ben heel benieuwd wat! Laat je het mij weten?

xo Jess

 

 

 

Reacties via Facebook

comments

Written by Jess

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft een lichte koffie verslaving.

    1 reactie

  1. Marguerita dec 4, 2015 at 07:53

    Wat is ie leuk! Hier spelen ze ook erg vaak met het keukentje. Spannend hoe ze gaat reageren 🙂
    Marguerita onlangs geplaatst…Poldermama bloggersupdate decemberMy Profile