groentetaart

Waarschijnlijk is taart niet het goede woord, want dit recept is ontstaan als Spaanse tortilla. Die moet je in de pan bakken en deze variant kan lekker makkelijk in de oven. Zonder gedoe met omdraaien. Als wij dit eten dan is het altijd een klein feestje, want het staat zo gezellig, een taart op tafel. Daarbij is het een ideaal recept om restjes groente op te maken.

Heb je nog een stukje broccoli over? Of een restje paprika, kontje aubergine of asperges? Het kan er allemaal door heen. In dit recept vertel ik hoe de variant op de foto hieronder gemaakt is. Maar wees alsjeblieft vrij om je eigen draai er aan te geven.  Meestal als ik de avond ervoor veel aardappels (gekookt of gebakken) over heb dan maak ik dit de volgende dag. Zelfs leftover frietjes kunnen erdoor. Wat zegt ze, hoor ik je denken? Ja, echt! Deze tip kreeg ik ooit van een Portugese collega en sindsdien worden er hier in huis geen frietjes meer verspild.

Lekker met worstjes of merguez van de Turkse slager. Een lekker tomatensoepje smaakt er ook goed bij.

groente-taart3

groentetaart

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 aardappels
  • halve courgette
  • 1 (rode) paprika of puntpaprika
  • stuk of 10 champignons
  • schaaltje ontdooide diepvries spinazie
  • 4 eieren
  • uitje
  • teentje knoflook
  • beetje olie

Hoe maak je het?

Voor dit recept heb je gebakken aardappeltjes nodig in kleine stukjes. In dit geval heb ik de aardappels met schil (vezels!) en al gekookt, in stukjes gesneden en daarna gebakken. Als je leftovers hebt van de vorige dag dan is dat veel sneller.  Verwarm de oven vast voor op 200 graden.

Snij alle groente in stukjes, snipper het uitje en fruit deze eerst met de knoflook en champignons. Bak daarna de groente een minuut of 5 mee. Klop ondertussen 4 eieren los met de spinazie. Breng op smaak met peper en zout. Snuf paprikapoeder is ook lekker. Vet een lage taartschaal in met een beetje olie. In dit geval heb ik een quiche vorm gebruikt. Voeg de aardappels en groentemengsel bij de eieren. Roer dit even goed door en giet daarna in de bakvorm.

Schuif de groentetaart in de oven voor een minuut of 20/25. Als deze nou te bruin wordt kan je er een stukje aluminiumfolie over doen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

x Jess

ps. Laat je het me weten op social media als jij mijn groentetaart uittest? Dat zou ik echt supertof vinden. 

groentetaart-4

 

 

 

 

 

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.