Dat had je niet verwacht, he! Dat ik nog eens een ode aan je zou schrijven. Ik, die jou niet zo lekker vind, ik die tijdens mijn zwangerschappen van je moest spugen. Ik, die al moest kokhalzen als ik je rook. Maar groene groente, inmiddels kan ik je wel weer op mijn bord tolereren. Gelukkig maar.

Mijn dochters vinden je heerlijk, groene held. Eten je het liefst gewoon zo met een beetje geraspte kaas. Als ik aan ze vraag; ‘ Wat wil jullie eten vanavond?’. Dan is het antwoord vaak: broccoli. Dat verdient een ode. Andere groenten lusten ze ook wel, maar jij steekt er toch met kop en schouders boven uit. Jij zorgt ervoor dat mijn lieve schatjes met regelmaat een flinke dosis vitaminen en vezels binnen krijgen. Daar ben ik je erg dankbaar voor.

broccoli

Waar ik je het liefste eet met rijst door een wokschotel of een lekkere pasta, eet mijn jongste schatje jou meestal koud. Meestal heeft ze niet zo’n haast met eten en tegen de tijd dat ze aan jou begint, lieve broccoli, dan ben je al koud. Een vork heeft ze niet nodig, nee hoor, ze peuzelt je gewoon zo uit het vuistje op.

De oudste daarentegen eet jouw groene boompjes als eerst op. En zo snel mogelijk, want koud vind ze je niet lekker. Stiekem schep ik altijd heel veel op bij de kinders, mezelf geef ik maar een klein beetje. Maar dat vind je vast niet erg ;-).

Lieve Broccoli, ik ben zo blij dat jij er bent. Hopelijk hebben we nog jaren gezellige maaltijden zonder ruzie dankzij jou. Tot snel!

x Jess

ps. Zijn jouw kinderen ook dol op een bepaalde groente? Wil jij dit met ons delen in een ode? Stuur dan even een mailtje naar jeske [at] demamacompany.nl Fijn weekend!

 

Reacties via Facebook

comments

Written by Jess

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft een lichte koffie verslaving.

Comments are closed.