Missie geslaagd

Missie geslaagd

Dat ga ik gelijk even afkloppen. Ik hoop namelijk dat de missie geslaagd is. Deze missie bestond uit het zindelijk krijgen van mijn allerliefste kleutertje tijdens de vakantie in Frankrijk.  Dat meisje is nu alweer ruim 3 jaar oud, dus het was tijd. Dit is mijn ervaring en allesbehalve een lesje zindelijkheidstraining.

Toen we lang geleden begonnen met de Mama Company beloofden we geen blogs over luiers enzo te schrijven. Bij deze breek ik mijn belofte. Ik beloof wel dat ik niet in details zal treden of anderen ga vertellen hoe het moet; dat zindelijkheid gebeuren. Fingers crossed.

Don’t get me wrong

Zelf geloof ik niet zo in dat hele ‘pottytraining’ gebeuren. Zindelijk is niet ze de hele dag door vragen ‘Moet je plassen?’, ‘ Zullen we even op het potje zitten?’ enzovoorts. Voor mij is zindelijk dat ze het zelf aangeven. Nu is dit voor alle kinderen anders, don’t get me wrong.  Daarbij komt ook dat mijn dochters beide met geen 10 stokken in de buurt van een potje of wc wilden komen. Al beloofden we ze hemel en aarde…. En voor een sticker deden ze dat al helemaal niet. Nope, daar waren ze veel te koppig voor. Zo dus ook dat jongste kleutertje.

nothing is good or bad WS

Maar aangezien ze alweer drie is en het best tijd is om dan van de luiers af te zijn, besloten we op vakantie haar gewoon geen luier om te doen. Gewoon cold turkey. Dat ze het kan ophouden wisten we, nu alleen nog plassen op een wc. En dat deed ze dus eigenlijk zonder problemen tot onze grote verbazing. Twee weken lang! Wat was ze zelf trots. En wij al helemaal (denkend aan alle euro’s die we gaan uitsparen). Voor een nr.2 wil ze nog wel een luier om. Dat is dus de volgende stap, maar de grootste sprong is genomen. Zonder hele ingewikkelde schema’s met stickers en beloftes (oké, er zijn wellicht een paar surprise eieren als lokkertje gebruikt).

Loedermoeder

Deze blog wilde ik schrijven, omdat ik zo her en der wel eens wat lees over het zindelijkheid gebeuren en mij dan altijd een loedermoeder voelde omdat mijn (behoorlijk bijdehante) dochter van drie nog een luier om had. En dat ik niet eens aan stickers deed. Tsss… Daarom dus deze blog. Geen tegengeluid, want iedereen doet het anders en elk kind is anders. Maar om alle moeders die met hetzelfde probleem zitten te laten weten dat ze niet de enige zijn en echt geen loedermoeders zijn. Het is oké als je kind niet met 2,5 zindelijk is. Het is oké als je niet aan stickers doet. En het is al helemaal oké als je het op je eigen manier doet.

xo Jessshorty and me

 

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.