Manon Thomas: Lang leve oud

Manon Thomas: Lang leve oud

Door -
0

Zoals ik jullie een paar weken geleden vertelde, ben ik onlangs “cold turkey” gestopt met koffie, sigaretten, wijn en al die andere dingen die ik zo lekker vind. M’n vrienden hadden niet anders van me verwacht. “Eerst honderd jaar alles doen wat God verboden heeft en dan van de éne op de andere dag gaan knagen op zonnepitten….typisch Manon”.

Ik moet eerlijk toegeven dat het me vrij gemakkelijk af gaat. Power of the mind. Ik verwen mezelf wat vaker met een bezoek aan de kapper en een nieuw truitje. Dat helpt! En als het detoxen eenmaal voorbij is, zal ik absoluut weer (met mate) gaan genieten van een stevige espresso of een goed glas wijn. Dat geeft ‘rust’ en zorgt ervoor dat ik nu moeiteloos aan de groene theetjes nip.

Afgelopen paasweekend hebben we even een terrasje gepakt. De zon scheen, de sfeer was feestelijk, het begin van de lente werd gevierd. Voor ik het wist, was ik omringd door wijntjes, pilsjes en sigarettenrook. Best vreemd om te merken dat ik daar zelf geen moeite mee had maar de mensen om mij heen wel. “Waarom neem je niet één wijntje, dat is toch veel gezelliger?”…. Blijkbaar zorgde mijn munt-thee en Spa blauw voor onrust. Hún probleem!

De onrust in m’n eigen lijf wordt slechts veroorzaakt door het afkicken van 1 specifiek item. Iets waar ik blijkbaar écht niet zonder kan. En ja, ik zondig af en toe, heel bewust en met zoveel smaak. Nee, het zijn niet de sigaretten. Het is Kaas….Ouwe Kaas! Ik MOET af en toe een heel klein stukje. Té lekker.

beemster lang leve oud 2

Het lijkt er op alsof de campagne van #Beemster #LangleveOud juist nú is uitgebracht om mij “aan de kaas” te houden. Ik herken mezelf in zo ongeveer alle uitingen.

Beemster: “Vijftig is niet het nieuwe veertig. Vijftig is bewust vijftig”.

“En bewust puberaal!” voeg ik er met genoegen aan toe.

Beemster: “Vier het ouder worden”.

Manon: “You bet your ass”!

Beemster: “Het leven wordt beter naar mate we ouder worden. We krijgen meer smaak en karakter”.

Manon: “Amen”.

En ik duik nog even in de koelkast voor een heeeel klein hoekje kaas, sabbel er eerst even goed op om de smaak zo lang mogelijk vast te houden, kauw nog even op het laatste harde stukje en laat het goud dan langzaam naar binnen glijden, waar al mijn cellen de massa smachtend in ontvangst nemen. Even ben ik voldaan. Heel even.

Manon

Reacties via Facebook

comments

Soortgelijke artikelen