Manon Thomas: Als een kouwe kalkoen

Manon Thomas: Als een kouwe kalkoen

Door -
0

LENTEEEEEEE. Oh Yeah Baby ! Het hangt in de lucht. Bij de eerste warme zonnestralen ga ik mal. Het mooiste seizoen van het jaar (….Op een eeuwige tropische zomer na….) De kriebels, de voorpret, de eerste knoppen gaan open, m’n katten die de buurtvogels met bloeddorstige blik bespieden, de postbode die zingend door de straat fietst en ik ‘wil’ ineens van alles.

Extensions in m’n haar, in m’n wimpers – ook zo mooi, ik ga scrubben, ontharen en smeren. Maar ja, dat is allemaal buitenkant. Of – zoals ik het zeg, de verpakking. Wat er van binnen niet helemaal snor zit, dat poets je niet weg met een nieuwe mascara of een goede bh…

Het zat er al jaren aan te komen. Ik kwam er alleen nooit toe. Excuus op excuus. Altijd wel wat. Terwijl er vooral redenen waren om het wél te doen. Op mijn leeftijd is het gewoon écht niet meer slim. En toch wist ik het steeds weer voor me uit te schuiven. Voor mezelf te beargumenteren. En er in te geloven.

Een paar jaar geleden heb ik nog een total body scan gehad. Dat heeft ook niet geholpen. Er was niets te zien. Alles goed en schoon. Vorig jaar voor het WK een ijzersterke conditie nodig. Geen punt. Ik hield het allemaal moeiteloos vol terwijl de jonge jochies in de hoek naar zuurstof lagen te happen.

Exact een week geleden nam ik het besluit. En als ik dat doe, dan doe ik dat. Op mijn manier. Dus ook in de hoogste versnelling. Ik ben “cold turkey” gaan detoxen. Geen sigaretten meer, geen koffie, geen alcohol, geen tarwe, geen varkensvlees, geen alles wat eigenlijk niet goed voor me is.

Food-Talk-4-U-cold-turkey

En het is goed. De afgelopen week is het gif er aan alle kanten uit gekomen, vooral midden in de nacht…. Geen idee waarom, maar het zij zo. Het ruimt in ieder geval fantastisch op. En ik kan het iedereen aanraden. Even lekker jezelf door de wasstraat gooien, in het langste programma.

Ik beloof niet dat ik nooit meer koffie zal drinken, want ik hou er zo van. Maar ik beloof mezelf wel dat ik dat met mate zal doen. Ik beloof niet dat ik nooit meer aan de pimpel ga, want ik hou wel van een feestje met toeters en bellen. Maar ik beloof mezelf wel dat ik het met mate zal doen en alleen als het écht feest is.

En ik beloof mezelf vooral dat ik niet meer zal roken.

Dat ik het ook niet meer wil.

Dat ik het niet meer lekker vind.

Dat moet ik mezelf elke dag beloven.

En dat beloof ik.

Manon

Reacties via Facebook

comments

Soortgelijke artikelen