AMSTERDAM - Zoetwater Piraatjes bij Blue Boat. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

De ene moeder vind het een feestje. De andere moeder verzucht het. De herfstvakantie. Persoonlijk zit ik er ergens tussen in. Even rustig aan doen ’s ochtends is wel heel fijn. Vooral met mijn slaapkopjes die ik bijna elke ochtend moet wakker maken (dat hebben ze vast van mij). Elke vakantie weer een opgave om leuke dingen te ondernemen. Niet alles hoeft een fortuin te kosten, dus ik zocht de leukste dingen bij elkaar die goed te doen zijn voor ieder budget.  Heb je nou wel een ruim budget dan raad ik het zeker aan om een dag (of 2) naar Disneyland te gaan. Meer daarover lees je hier.

Heksendoorn

Hellendoorn is een van mijn favoriete pretparken in Nederland. Compact, betaalbaar en leuk. Van 2 t/m 30 oktober hebben ze een leuk Halloween thema. Vorig jaar was ik samen met Sterre en we hadden een geweldige dag!

heksendoornSterre

Piratenavontuur op de grachten van Amsterdam

Dit lijkt mij echt heel leuk!  Tijdens de 75 minuten durende vaart  mogen de kinderen als een echte Zoetwaterpiraat, met een piratenkijker, in de stad dieren spotten, ontwerpen ze een zelfbedacht familiewapen, luisteren ze naar watergeluiden, tekenen ze een schip en nog veel meer!. De Zoetwaterpiraat die de leukste foto met Harold op de Facebookpagina van Blue Boat Company plaatst, maakt ook nog eens kans op een gave prijs! Kaartjes al verkrijgbaar vanaf 7, 50,-

De meet & greet vindt van maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober dagelijks plaats tussen 11:00 & 13:00 op de kade bij de afvaart steiger van Blue Boat Company.

AMSTERDAM - Zoetwater Piraatjes bij Blue Boat. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN
AMSTERDAM – Zoetwater Piraatjes bij Blue Boat. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Herfstactiviteiten op stadslandgoed de Kemphaan

Als inwoners van Almere zijn wij hier vaak te vinden. Er is altijd van alles te doen voor kinderen. Heerlijk als het mooi weer is! Dit jaar kan er geknutseld worden, klimmen in het klimpark, een paddestoelen excursie, een Freektocht en nog veel meer. Meer informatie op www.kemphaan.nl/herfstvakantie/

herfstkleuren

40 jaar Sesamstraat in Beeld & Geluid

Ter ere van 40 jaar Sesamstraat is er in de herfstvakantie een speciale tentoonstelling in het Beeld&Geluid in Hlversum. Er is een vertoning van de film SESAMSTRAAT VIERT FEEST!, kunnen de kinderen geschminkt worden (de ouders wellicht ook als je het lief vraagt). Ook zijn er nog meet&greets met Elmo, Tommie, Bert+Ernie en Pino. Klinkt als een feestje! Meer info op www.beeldengeluid.nl/sesamstraathttp://www.beeldengeluid.nl/sesamstraat

Cinekid festival

Kinderen tussen de 4 en 14 jaar oud kunnen tijdens het Cinekid festival weer hun hart ophalen. Zo is er door heel het land een omvangrijk aanbod aan kinderfilms en kinderseries te bekijken. Ook kunnen ze  deelnemen aan uiteenlopende workshops. Het hart van het festival ligt in Amsterdam, maar door het hele land doen dertig bioscopen mee! Kijk meer voor info op Cinekid.nl

Het Rijksmusem en/of de Teekenschool

Een avontuur in de Gouden Eeuw of op door het museum en geheimen zoeken? Cultureel en leuk! Op avontuur kan je al voor 10 euro (van do t/m zo). Sterre vond de voorproef vorig jaar al erg spannend. Toevallig vroeg ze vandaag (zo 16/10) aan mij wanneer we nog een keer gingen. Wie kom je ons daar dus tegen! Kinderen t/m 18 jaar mochten gratis het museum in. Volwassenen zijn 17,50,-.  Klik hier voor meer info.

rijks3

Speurtocht op Paleis Soestdijk

Enkele weken geleden liep ik hier een rondje met de meiden. Ook in de herfstvakantie hebben ze leuke activiteiten. Zeker de moeite waard!

paleis soestdijk

Gewoon lekker in het bos ravotten

Met een tas drinken+lekkers op pad. Niets moet en alles mag! Dit vind ik vaak de leukste avonturen. In bomen klauteren, mooie takken zoeken, of eikels rapen. Daarna thuis een herfst knutsel maken met de gevonden herfst schatten. Sluit de dag af met een grote schaal popcorn en een fijne herfstfilm (Hocus Pocus!). Top dag!

soesterduinen2

Wat zijn jullie plannen deze vakantie? Moet je gewoon werken of neem je vrij voor deze week? Ik wens jullie in ieder geval heel veel plezier en als je moet werken… dan ook.

x Jess

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.