paleis soestdijk

Naar een paleis toe, dat klinkt reuze spannend. In dit geval wandelden wij in de tuinen rond Paleis Soestdijk en zochten wij naar Dikkie Dik. Ook klommen we nog ergens in een boom en gingen we op de foto met Juliana en Bernard. Deze keer koos ik ervoor om alleen in de paleistuin te wandelen, maar een volgende keer bezoeken we zeker ook het paleis zelf.

Dat ik dol ben op natuur en wandelen dat zal voor degenen onder jullie die mij op Instagram volgen wel duidelijk zijn. Laatst plaatste ik een blog over het wandelen over de Soesterduinen, maar heel vaak wandelen wij op de hei of in het bos. Nooit schreef ik daar een blog over, maar dat is zonde. Daarom ga ik proberen ook te schrijven over de uitjes die ik spontaan bedenk, zoals dit uitje!

soestdijk-1

De mannelijke huisgenoot moest in de buurt van het paleis tennissen, dus bedacht ik 2 vliegen in 1 klap te kunnen slaan. Even de cheerleader bij Papa uithangen en iets leuks cultureels doen. Je kan bij entreekaartjes kopen voor alleen het park* of zowel het park als het paleis**. Als volwassene betaal je €15,00**/€6,00*, voor kinderen  4 t/m 11 jaar €10,00**/€2,50* en de kleintjes zijn gratis.

Dikkie Dik

Momenteel is er een Dikkie Dik speurtocht die leuk is voor de ukkies. Mijn 8-jarige dame vond deze wel een beetje makkelijk en saai, maar voor haar zusje deed ze vrolijk mee. In de herfstvakantie zijn er Dikkie Dik knutselochtenden, meer informatie staat op de site van Paleis Soestdijk.

[quote_box_center]WIST JE DAT? Het paleis pas permanent bewoond werd vanaf 1937.  Prinses Juliana en prins Bernhard namen er na hun huwelijk hun intrek. De verbouwing was een cadeau van het Nederlandse volk. Het paleis kreeg toen centrale verwarming en een modern appartement aan de achterzijde van het paleis.[/quote_box_center]

Wij kwamen rond half 2 aan en werden begroet door een ontzettend vrolijke mevrouw achter de kassa. Cleo was in slaap gevallen in de auto en die is dan nooit zo gezellig… Maar die wist zelfs een beetje te ontdooien dankzij de vrolijke mevrouw. Tussendoor zijn we nog een keer heen en weer naar de tennisbaan geweest en dat was geen probleem.

soestdijk-3

Kunst en zeepkisten

Naast dat je een speurtocht kunt doen, staan er overal kunstinstallaties. Sommige zijn best grappig, dus ook voor de kinderen. Zo staan er zeepkisten en vind je skippyballen die verspreid zijn over het park. Ook is er een boom waar een kijkplateau in gebouwd is. Met smalle trapjes kom je boven. Best spannend dat geklauter. Aan de achterkant van het paleis is een winkel waar we (hoe kan het ook anders met drie meisjes) even gingen kijken.  Achter de balie hangt een hele grote foto van prinses Beatrix met haar zusjes en een klein biggetje. De allerliefste mevrouw van het winkeltje stelde voor dat ik een foto nam van de meisjes voor de foto. Alles mocht van de toonbank! Dat soort lieve mensen maken mijn dag.  We konden niet weg gaan zonder kleinigheidje, de meisjes kozen beide een potlood met een kroontje erop.  Daarna zijn we helemaal om het meertje achter het paleis gelopen. Hier zijn veel fotogenieke plekjes. Mooie locatie voor trouwfoto’s!

soestdijk-2

De tuin was best heel leuk voor een middagje vermaak. Een volgend bezoek wil ik ook de binnenkant van het paleis bewonderen. Vooral omdat Cleo dol is op kastelen. Die geniet daar echt van. Iets na vijven reden wij het terrein weer af.  Moe en voldaan! As usual maakte ik weer een overload aan foto’s. Vandaar de collage’s. Doe jij dat ook? Teveel foto’s maken?

x Jess

PS: Doe jij al mee aan de fotoshoot winactie? Kijk hier hoe jij ook kans maakt!

 

Reacties via Facebook

comments

Written by Jess

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft een lichte koffie verslaving.

  2 reacties

 1. Vlijtig Liesje sep 20, 2016 at 15:06

  Een vriendin van mij woont in Soest, en ik kwam laatst langs het paleis. Ik zou er nu best eens echt naar toe willen!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Kindertrakatie + 6 criteria voor kindertraktatiesMy Profile

  • Jess sep 20, 2016 at 19:50

   Zeker doen! Mijn oudste zei later tegen mijn man dat ze het saai vond, maar het was best leuk. Denk dat als we naar binnen waren geweest het nog leuker was geweest. De volgende keer dus!