Lego World 2016

Lego World 2016

Er was een heuse kermisattractie!

Lego World was deze herfstvakantie weer in de Jaarbeurs Utrecht. Vorig jaar raakten mijn dochters er niet over uitgepraat, dus er werd hard gejuicht toen ze hoorden dat we er weer heen mochten. Inclusief een ritje met de trein, dus het was een feestje. Benieuwd wat we allemaal gezien en gedaan hebben? Kijk mee!

Er was een heuse kermisattractie!
Er was een heuse kermisattractie!

Mijn dochters zijn 4 en 5 jaar en vooral de jongste zeurt snel als / dat ze moe is. Daarom nam ik de buggy mee. We hebben hem tenslotte nog en het is een flinke wandeling van het station naar de ingang. Voor nog jongere kinderen is een buggy sowieso aan te raden. Als ze vast zitten in de buggy kunnen ze niet weglopen 😉 Er werden heel wat zoekgeraakte kindertjes omgeroepen. Bij het rondlopen moesten ze van mij de buggy ook vasthouden, zodat we bij elkaar bleven. In de buggy dump je bovendien je jassen (spaart garderobe kosten) en je hangt je tassen er makkelijk aan. Scheelt sjouwen.

Overal zijn leuke fotohoekjes!
Overal zijn leuke fotohoekjes!

Rolstoel toilet

Met een buggy en 2 kleine kinderen pas je heel gemakkelijk in het rolstoeltoilet, waar ook de baby verschoonplaats is. Scheelt een hoop gedoe als je niet achter twee toiletdeuren tegelijk kinderen hoeft te helpen maar met elkaar in één ruimte bent. Bovendien is hier een lage wastafel wat het handen wassen voor de kinderen een stuk makkelijker maakt. Aangezien er geen rolstoelers in zicht waren, heb ik het mijzelf makkelijk gemaakt met buggy en 2 kleine kinderen. Hoef je bovendien niet te wachten (nog een pluspunt met jonge kinderen, minder kans dat het misgaat).

dsc_0007

Even uitpuffen

Je kunt overal bouwen, dat is het leuke van Lego World. Ik heb mijn kinderen als het even kon lekker laten bouwen op plekken waar zitplaatsen zoals stoelen, zitzakken of bankjes in de buurt waren. Vooral in de Duplo gedeelten dus 😉 Kun je als moeder ook even uitpuffen. De kinderen genoten er enorm van dat we hier zo lekker de tijd voor namen. Rustmomentje voor iedereen in de drukte.

lego duplo

Wat waren onze hoogtepunten op Lego World?

Er was natuurlijk heel erg veel leuks te zien, vanwege lange rijen hebben we ook veel dingen overgeslagen. En omdat ik alleen was, kon mijn oudste niet in de kermisattractie bij Lego Friends (haar zusje durft dat nog niet). Toch hebben we veel gedaan, de dingen die mijn dochters het allerleukst vonden:

  • Schminken (ondanks de lange rij, die hebben we overigens deels omzeilt door niet bij Lego Friends te wachten maar bij Ninjago).
  • Survivalparcours springkussen wedstrijd dinges (er stond een flinke rij maar het ging wel lekker door).
  • Kofferrace (jezelf aan een touw naar voren trekken, er stond geen rij) bij Lego City.
  • De harde muziek uit het Duplo Theater (toen er geen voorstelling was), wat is er nu leuker dan swingend iets moois bouwen?
  • Gekleurde nepharen krijgen bij Lego Elves!
  • Alles van Lego Friends…
  • De botsautootjes naast Legoland Denemarken.
  • Bouwen, bouwen, bouwen… iets lekkers eten en ook nog even shoppen in de Lego winkel van Intertoys (10% korting op alles en een klein Lego cadeautje).

Dus ja: ook voor meisjes is dit heel leuk! Het was een topdag en we kregen net als vorig jaar weer een leuke goodiebag mee naar huis bij vertrek.

Hier kwamen we mee thuis 🙂 Ja, ik weet het ik heb ze verwend maar Belles kasteel kon ik niet laten liggen. En er werd ook wat van het zakgeld betaald.

Ben jij al eens naar Lego World geweest?

  • we kregen de toegangskaartjes van het Lego pr-bureau

Reacties via Facebook

comments

Enthousiaste productreviewer uit Bodegraven, blogt dagelijks op www.marstyle.nl en daarnaast organiseer ik winacties voor De Mama Company.

Soortgelijke artikelen

1