Kleutertip: Betoverde Doolhof Junior (en win de Frozen versie!)

Kleutertip: Betoverde Doolhof Junior (en win de Frozen versie!)

De Betoverde Doolhof is een verslavend leuk spel. Ik weet nog goed dat wij het 30 jaar geleden van Sinterklaas kregen. Mijn broertjes en ik hebben het heel veel gespeeld. Hier in huis hadden we tot voor kort alleen de Lord of the Rings versie, die mijn oudste dochter wel leuk vond maar vanwege de enge plaatjes toch ook wel erg spannend. Die was eigenlijk niet zo geschikt… Inmiddels worden er hier nu wél wekelijks vele potjes Doolhof gespeeld. Van Ravensburger mochten wij namelijk de Frozen editie van Junior Doolhof uitproberen! Superleuk, ook voor jou want De Mama Company mag er ook één weggeven 😉 

doolhof in elkaar bouwenDit jaar bestaat de Betoverde Doolhof 30 jaar en bracht Ravensburger een glow-in-the-dark jubileumeditie uit. Heel erg leuk, maar mijn jongste dochter van 4 vindt spelletjes al snel erg spannend. Aangezien beide dames heel erg Frozen-fan zijn, leek het mij gepaster om de Junior editie meet Elsa en Anna in de hoofdrol uit te proberen. Ik heb nog net eerder een Junior-versie van dit spel gespeeld.

junior doolhof

Wat is er anders aan Junior Doolhof?

Het spelbord is een paar vakjes kleiner en de afbeeldingen zijn wat vriendelijker. Bovendien zijn er voor de echte beginnertjes ook 2 spelstukken ingevoegd met een kruising, zodat het nog makkelijker is om je weg te vinden. Het doel is ook hier om zoveel mogelijk fiches te bemachtigen door je weg in het steeds veranderende doolhof te vinden. Eerst schuiven, dan pas lopen.

frozen doolhof schuiven

Wat vinden wij ervan?

Ja, leeeeeeuuuuuk! Eindelijk een spelletje dat beide dochters aanspreekt en waarbij de jongste niet direct boos of verdrietig wordt. Mijn dochters zijn 4 en 5 jaar en ik kan je vertellen dat alleen al het feit dat Frozen het thema is, ze erg aanspreekt. Desalniettemin vinden ze ook het spelconcept leuk én – niet onbelangrijk – mama speelt dit spelletje graag mee. In een kwartiertje is Junior Doolhof gespeeld, precies lang genoeg om de aandacht vast te houden. Geen geruzie, niet te moeilijk (ik moet ze wel helpen) of te makkelijk. Op de doos staat geschikt voor 4+ en dat klopt. Wat mij betreft een aanrader voor Frozen-fans van deze leeftijd.

pret met doolhof

Winactie

Van Ravensburger mogen wij één van onze lezers blij maken met de Frozen editie van Junior Doolhof. Leuk voor Sinterklaas straks! Wil je kans maken? Laat dan hieronder een reactie achter met wie je dit spelletje gaat spelen. Lief als je dit berichtje op Facebook ook een duimpje geeft.

En de winnaar is geworden… Mariëlle Pals! Van harte gefeliciteerd, ik stuur je een mailtje voor de afhandeling. Iedereen bedankt voor het meedoen. En hebben jullie de NoNo winactie en die met Cotton Ivy al gezien?

junior doolhof frozen

Heb jij als kind de Betoverde Doolhof gespeeld? En heb je nu één van de varianten van dit spel in huis?

*deze blog bevat een opgestuurd product

Reacties via Facebook

comments

Enthousiaste productreviewer uit Bodegraven, blogt dagelijks op www.marstyle.nl en daarnaast organiseer ik winacties voor De Mama Company.

Soortgelijke artikelen

1