Niks geen “ruim je jas op” en “als je binnen 3 tellen niet van die tafel af komt dan…”. Passé, verleden tijd. Nou ja, dat zou ik graag willen. Heleen van How2Talk2Kids had tijdens een Fisher-Price event erg grappige voorbeelden en tal van tips om tijdswinst te behalen en stress te verlagen op de dagen waarin normaal gesproken mijn innerlijke drillsergeant volgens een strak stramien de kinderen op tijd klaar voor vertrek probeert te krijgen. Fisher-Price gelooft in de essentie om kinderen echt kinderen te laten zijn en daar sluit de visie van How2Talk2Kids goed bij aan. Fisher-Price focust ook met de nieuwe productlijnen op experimenteren, leren, verbeelden en ontdekken. Kijk je mee?

presentatie

Op deze bijeenkomst in Amsterdam presenteerde Yvonne Mulder, Brand Manager van Fisher-Price, de voordelen van spelen en de aankomende campagnes. Nadat we eerst de tips & Tricks hadden gekregen om de kinderen tot gewenste acties aan te zetten. Spelen is noodzakelijk voor de ontwikkeling. Elk speelmoment is een stapje op weg naar nieuwe uitvindingen, nieuwe ontdekkingen en nieuwe vaardigheden.

Belangrijke nieuwe introducties die het spelen stimuleren warne op deze bijeenkomst te zien. Ik heb er zelf ook even mee gespeeld 😉 Het zijn moderne items ‘Co-de-Rups’ een programmeerbare rups, ‘Wassen & Poetsen Wastafel’ voor het rollenspel en zingende wereldbol ‘Hallo Wereld’.

fisher-price-hallo-wereld-euro-49-99-drj84

Tip van de dag: Praten vanuit voorwerpen

Heleen van How2Talk2Kids was een erg leuke spreker. Wat een brok energie en inspiratie! Heel erg leuk om naar te luisteren, met humor zette ze tal van herkenbare situaties neer. Hoe reageer jij als mama? Wat doet je kind? Hoe kan het anders?

Haar belangrijkste tip om dingen (eerder) gedaan te krijgen van je kinderen is om te praten vanuit voorwerpen.

[quote_center]Dus niet: “Raap je kleren op!” Maar: “Er ligt een jurk op de grond…” [/quote_center]

Waardoor je het kind de ruimte geeft om even na te denken en zelf initiatief te tonen. Je biedt ze als het ware een stukje zelfvertrouwen. Door te benoemen wat je ziet of te praten vanuit voorwerpen, val je niemand persoonlijk aan en realiseert het kind zich dat mama erop vertrouwd dat het weet wat er moet gebeuren én dit zelf kan doen.

fisher-price-wassen-en-poetsen-wastafel-euro-39-99-drh24-1In de praktijk

Jullie snappen dat ik deze tactiek, die ik her en der al gebruikte, keihard ben gaan toepassen. Net als Heleen zo geweldig deed in de presentatie, leek ik ineens een karikatuur van mijzelf. “Er zit een kind op de tafel.” “Er ligt een pyjama op de grond.” “Hey, naast de borden ligt nog geen bestek.” “Deze beker is nog vol.” “In dit huis zítten wij terwijl we iets eten of drinken.” “Oh ik heb het zo koud. Al mijn vriendjes zijn al opgegeten, dat wil ik ook zo graag.” Ja mensen, ik had er lol in. Dit werkte een stuk gezelliger dan mopperen.

Wij bloggers konden zelf ook even spelen. Zie je hoe mijn tanden stralen van reinheid? *Kuch*

Wij bloggers konden zelf ook even spelen. Zie je hoe mijn tanden stralen van reinheid? *Kuch*

Herkenbaarheid

Deze eyeopener maakte veel los. Niet alleen bij mij, maar ook bij de andere aanwezigen. Herkenbaarheid alom. Ook bij Fisher Price blijft er een stukje herkenbaarheid, met het assortiment dat al jaaaaaren meegaat. Zoals die telefoon met trektouwtje die ik zelf vroeger ook had en de ringentoren waarmee mijn dochters veel gespeeld hebben. Zij waren ook weg van het rupsboekje met muziek van Fisher Price, maar deze zal het veld gaan ruimen. Het assortiment van dit merk is zo enorm groot, dat er meer focus wordt aangebracht. Wat blijft zijn de Little People, waar mijn eigen dochters toen ze klein waren veel plezier van hebben gehad.

Yvonne van Fisher Price gaf leuke achtergrondinformatie over het merk én over wat er op de planning staat.

Yvonne van Fisher Price gaf leuke achtergrondinformatie over het merk én over wat er op de planning staat.

Het hondje van de learning lijn krijgt een metamorfose. Op deze speellijn zijn de laatste tijd veel mooie aanvullingen gekomen. Zo heb ik zelf leuk gespeeld met de splinternieuwe wastafelset inclusief tandenborstel, grappige liedjes en zoekspelletjes. Er is een heuse wereldbol met verschillende spelletjes, heel erg leuk ook zeker voor leergierige jonge kinderen! Over leergierige kinderen gesproken, ik had zelf gedacht dat mijn kinderen alweer te oud waren voor Fisher Price speelgoed maar ik had het mis. Sinds kort is er Co de Rups, waarmee kinderen hun eerste ervaring met programmeren kunnen opdoen. Die zou ik heel graag zelf eens met mijn kinderen uitproberen. Zijn lijf bestaat uit verschillende delen met een rij-instructie die je in elkaar kunt klikken. Zo bepaal je hoe hij zich voortbeweegt. Heel bijzonder en je schijnt er nog meer mee te kunnen. Een andere leerzame speellijn is die van het kleine robotje Beat Bo, moderner vormgegeven met verschillende speelmogelijkheden.

Kortom, ik had het niet gedacht maar Fisher Price blijft een merk om in de gaten te houden!

fisher-price-wassen-en-poetsen-wastafel-euro-39-99-drh24-1

Heb/had jij veel Fisher Price in huis voor je kinderen? Waar speelden ze het meest mee?

disclaimer

Reacties via Facebook

comments

Written by Marguerita

Enthousiaste productreviewer uit Bodegraven, blogt dagelijks op www.marstyle.nl en daarnaast organiseer ik winacties voor De Mama Company.

Comments are closed.