Kijkje achter de schermen bij Cotton Ivy

Kijkje achter de schermen bij Cotton Ivy

Naast een update van alle trends, leuke hebbedingetjes en andere modedingetjes vinden we het erg leuk om wat over ons werk voor Cotton Ivy te vertellen. Deze week zijn we bijvoorbeeld op pad geweest voor de zomercollectie van volgend jaar.

Zomer 2016 is nog ver weg, maar ten op zichte van de rest van de mode-industrie lopen wij erg achter.  Normaal gesproken zijn dit de maanden waarop de zomercollectie voor het volgende jaar wordt ingekocht. Bijvoorbeeld op beurzen als Kleine Fabriek, Playtime en Pitti Bimbo. Om een inhaalslag te maken zijn we een hele dag in de wereld van stoffen en fournituren gedoken. We willen nog niet al te veel verklappen, maar we werden wel erg blij van wat we zagen. Eksters die we zijn, liepen we meteen op alle pailletten en glitters af.

Onze strategie?

We moeten gelijk verliefd worden op een stof! Gelukkig hebben we daar niet zo’n moeite mee. Binnen no time hebben we een hele tafel vol liggen met stalen. Helaas moeten we keuzes maken. Soms nemen we de beslissing om een stof toch niet in te kopen, omdat we het niet kunnen toepassen. Al onze items zijn reversible en dat zorgt vaak voor grote (technische) uitdagingen. De draagbaarheid is ook een belangrijk aspect. En dat is zeker voor de zomer erg lastig. Twee stoffen op elkaar is al snel te warm.

Kiezen is überhaupt niet onze sterkste kant….Er zijn zoveel leuke printjes en vrolijke zomerkleurtjes. Welke van de drie heeft jouw voorkeur?

Schermafbeelding 2015-08-01 om 13.44.49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het wordt ons soms niet makkelijk gemaakt. We komen in de meest uiteenlopende showrooms. Hip en modern tot rekken met stapels stoffen erop. Een goede kwaliteit en samenstelling is heel belangrijk. Het inkoopproces neemt daarom veel tijd in beslag.  Groothandel stoffen

Mix en match. Honderden kleurenkaarten komen voorbij. Eindeloze rijen met nummers. Het luistert nauw…even niet op letten en we krijgen een gifgroene stof binnen! Maar als alles dan aan het eind van de dag op z’n plek valt dan krijgen we weer ontzettend veel energie. Nu nog alle indrukken even laten bezinken en dan aan de slag met de modellen! Volgende week vliegen we daarvoor naar het atelier in Polen.  Uiteraard volgt ook daarvan een verslag!!

 

Liefs,

Sabine en Alisha

 

 

 

Reacties via Facebook

comments

Soortgelijke artikelen

0

0

1