Manon Thomas: Held van de week

Manon Thomas: Held van de week

Door -
0

Hij is mijn held van de week, Peter R. De Vries. Eerlijk gezegd ben ik nooit een fan geweest van zijn “stijl” van programma’s maken. Het is mij veel te traag en hij valt in herhalingen. Maar naar zijn nieuwe programma ben ik van de week ademloos blijven kijken. Hij bindt hierin de strijd aan met zg internet-pesters. Als je het niet gezien hebt, moet je écht even terug kijken op RTL gemist. #IPA oftewel Internet Pesters Aangepakt. Daarnaast vecht hij voor een wetswijziging op dit gebied.

In de eerste aflevering speelt m’n lieve vriendin Rossana Kluivert tegen wil en dank een hoofdrol. Haar veel te schattige zoontje Shane ‘waagde’ het nl om zijn eigen YouTube kanaal te beginnen op zevenjarige leeftijd. “En dan kun je verwachten dat je commentaar krijgt”, alsdus de ontmaskerde anonieme held met indrukwekkende nickname Grote Smurf….

Ross had de hulp van Ridder Peter ingeroepen toen ze geconfronteerd werd met wat de gemiddelde ‘pester’ bedoelt als hij het heeft over ‘commentaar’.  Godzijdank is racisme verboden in Nederland, ook al kun je op internet nog steeds straffeloos de meest krenkende uitspraken doen, van het soort dat in 1880 al niet meer kon.

Shane te grappig

Shane geeft kookles op YouTube – briljant!!

Dappere Rossana ging in gesprek, met de betreffende nietsnut én z’n moeder. En hoe! Zo vol begrip, liefde en in het vertrouwen dat deze jongen hier overheen zal groeien. Dat hij na deze confrontatie zal inzien dat hij met zijn haat mensen kwetst, grieft, angst aanjaagt. Ik denk niet dat ik dát had gekund…

Want intussen groeit er op zolderkamertjes, tussen stinkende sokken en plakkend beddengoed een hele generatie die bestaat uit pukkelige kwallebakken die tot ver in de
dertig bij hun mama blijven wonen. Uit frustratie over hun eigen mislukte leven zoeken ze willekeurige slachtoffers om tegenaan te pissen. Het zijn over het algemeen meelopers, die gedachteloos smijten met ziektes en racisme. Ruggengraatloze weekdieren, voor wie intolerantie en onwetenheid tot een tweede natuur behoren.

Deze nieuwe plaag kan maar op één manier worden aangepakt. De wet moet zsm gewijzigd worden. Anonimiteit op internet moet per direct aan banden worden gelegd. Mensen hebben blijkbaar ‘consequenties’ nodig om zich te bezinnen alvorens van zich af te spugen/pissen.

Ik heb net ook even een emmer vol gespuugd. En dat was zeker lekker. Maar niet ondoordacht, ongenuanceerd en absoluut niet anoniem.

Teken de petitie van Peter R. zodat deze problematiek eindelijk op de agenda komt te staan in Den Haag. Ik verwacht dat de publieke hetze tegen Prinses Amalia op Koningsdag een goede bijdrage zal leveren aan de discussie. Helaas alweer ten koste van een kind.

En check Peter’s nieuwe programma op RTL gemist. Hij valt nog steeds in herhalingen.

Gelukkig wel!

Manon

Reacties via Facebook

comments

Soortgelijke artikelen