Gezonde tip: roggebrood! + winactie (gesloten)

Gezonde tip: roggebrood! + winactie (gesloten)

Eet jij weleens roggebrood? Ik eerlijk gezegd weinig, al stond bij ons vroeger door een kleur- geur- en smaakstofallergie toch regelmatig zuurdesum brood op tafel. En dat heeft best een specifieke smaak. Brood van SOMA specialiseert zich in roggebrood en omdat deze Maastrichtse bakkerij al haar verpakkingen heeft vernieuwd, mocht ik kennismaken met 3 smaken roggebrood. Bovendien mag ik aan 3 van mijn lezers zo’n zelfde pakket weggeven!

Ik kreeg 3 smaken roggenbrood van Soma toegestuurd om te proeven.
Ik kreeg 3 smaken roggenbrood van Soma toegestuurd om te proeven.

Brood van SOMA is in de supermarkt verkrijgbaar en er zijn maar liefst 14 verschillende smaken! Denk aan Brabants rogge met een traditionele smaak, speltkoren gebakken met het oergraan spelt of waldkorn met veel voedingsvezels. Allemaal gemaakt van grondstoffen zonder onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Ik ontving Waldkorn roggebrood, Spelt roggebrood en roggebrood met noten en rozijnen. Mijn persoonlijke favoriet is de Waldkorn!

Smaaktest op kantoor

Hele culinaire foto’s heb ik er niet van kunnen maken, maar ik deel graag het inspiratieplaatje dat ik bij het persbericht ontving! Wel heeft mijn man het brood ook geroosterd in de grillpan en dat smaakte prima met een gebakken ei en witte bonen in tomatensaus. Zowel hij als de kinderen zijn echter geen liefhebber van roggebrood. Gezien het bederflijke karakter, nam ik het daarom mee naar mijn werk. Ik liet iedereen weten dat er roggebrood in verschillende smaken te proeven was. Sommige mensen trokken hun neus op (het is ook een vrij specifieke smaak waar je van moet houden), maar anderen wilden wel proeven. Uiteindelijk hebben we met een klein clubje fans heerlijk geluncht die week! Ieder had ook zo z’n eigen favoriete smaak. Was leuk zo’n smaaktest op het werk. Weer eens iets anders dan appelkanjers (een klassieker hier op kantoor).

Brood-van-SOMA-lunch

Pluspunten roggebrood

In een artikel uit damesblad Margriet staan de voordelen van roggebrood mooi opgesomd, want naast lekker is dit brood ook nog eens goed voor je. Bij deze een samenvatting, klik voor het volledige artikel even door.

  • Minder koolhydraten: Donker roggebrood bevat minder koolhydraten dan volkorenbrood. Belangrijke informatie voor mensen met diabetes, maar ook voor wie op zijn gewicht let.
  • Meer voedingsvezels.
  • Lage glycemische index: Hoe lager de GI van een voedingsproduct, hoe minder snel de bloedsuikerspiegel ervan stijgt.
  • Twee keer zo veel vitamine B6 als volkorenbrood. Vitamine B6 is belangrijk voor de weerstand spijsvertering.
  • Meer ijzer dan volkorenbrood.
  • Ook meer kalium. Goed voor de vochtbalans en de bloeddruk.
  • En meer vitamine E. Dat is goed voor de weerstand.
Waldkorn roggebrood is mijn favoriet.
Waldkorn roggebrood is mijn favoriet.

Winactie

Genoeg redenen om het Brood van Soma eens te proberen. Bovendien staan op hun website allerlei lekkere recepten en een filmpje van hoe dit brood gemaakt wordt. Was jij al bekend met dit broodmerk? Nee? Zou je het wel willen proberen? Dat komt mooi uit. Ik mag 2 lezers van De Mama Company blog blij maken met eenzelfde pakket brood als ik zelf ontvangen heb. Naar welke smaak ben jij het meest nieuwsgierig en waarmee zou je dat roggebroodje beleggen? Laat het via een reactie hieronder weten en je maakt kans. Eet smakelijk!

En de winnaars zijn: Roksanne en Margot! Van harte, Margot, jou kan ik mailen dus houd je inbox in de gaten. Roksanne, jij reageerde via facebook. Wil je mij je adresgegevens sturen voor de afhandeling? marguerita [at] demamacompany.nl

brood van soma

Wat zou jij op je roggebroodje doen?

disclaimer

Reacties via Facebook

comments

Enthousiaste productreviewer uit Bodegraven, blogt dagelijks op www.marstyle.nl en daarnaast organiseer ik winacties voor De Mama Company.

Soortgelijke artikelen

1