Freebie woensdag: Regels van Mama

Freebie woensdag: Regels van Mama

Zal ik eerlijk zijn? Ik kwam een soortgelijke tekst in het engels tegen. Op een foto met twee ruziemakende kinderen die elkaar heel boos stonden te bekijken. Geweldig! Maar van die engelse regels snappen onze Hollandse kinderen niets (in het Nederlands misschien ook niet), dus besloot ik deze tekst te vertalen. Wat nog best lastig is: ‘warm fuzzy feelings’ klinkt niet zo leuk in het Nederlands. Warme gevoelens was mijn beste optie zonder het heel lang te maken.

freebie_demamacompany

Deze free printable zou nog best eens zijn werk kunnen doen. Zo hebben wij zo’n tuincentrum bord hangen en daar leest mijn oudste dochter regelmatig wat regels van voor. Als je deze ergens op een goed zichtbare plek hangt zou het in theorie zo kunnen gaan als je kids aan het ruziën zijn.

In een gezellige woonkamer zomaar ergens in Nederland spelen 2 kinderen lieflijk naast elkaar met blokken. Moeder zit aan tafel met een welverdiend kopje thee en een boek/iPad/tijdschrift. Tot dat een van de kinderen een blokje pakt dat volgende het andere kind van hem/haar is. De twee kinderen beginnen ruzie te maken en dreigen elkaar met de blokjes te gaan bekogelen. Nu komt moeder in actie. Ze kucht even, roept ‘Kinderen’ en wijst naar de regels. Waarop de kindjes elkaar aan kijken en elkaar liefdevol om de hals vliegen en sorry zeggen.  

Yep. Never gonna happen. Maar het zou leuk zijn. Toch?

In de freebie woensdag van vorige week vind je de vorige edities bij elkaar. Handig!

xo Jess

*Alle freebies zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Commercieel gebruik is niet toegestaan zonder verdere afspraken. 

DMC_freebie_020316

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.