Soms valt de appel niet ver van de boom. Gelukkig! Ik ben een boekenwurm en Sterre is dat ook. Iets waar ik heel blij om ben, want door veel te lezen ontwikkel je o.a. een brede algemene kennis.  Dat neem je de rest van je leven mee en kan niemand je meer afpakken. Omdat vandaag (5 oktober) de kinderboekenweek begint vertel ik jullie over de favoriete boeken van Sterre. Sommige leent ze deze in de bieb, soms krijgt ze wat en ik koop ze zelf vaak bij de kringloopwinkel voor een prikkie. 

Als een boek geen plaatjes heeft, dan vind ze het vaak bij voorbaat al een saai boek. Gaat wel weer over. Daarom kiest ze zelf vaak boeken uit waar toch wat tekeningen in staan.  Als ik iets voor haar meeneem probeer ik daar wel op te letten. In het lijstje noem ik 5 van Sterre’s favorieten. Alle favorieten zou een beetje teveel worden.

De 5 favorieten!

Geronimo Stilton. Dat is een vrij algemene term, want er zijn veel boeken van deze muis. Ze heeft er een aantal gelezen en het maakt haar eigenlijk niet uit welk boek. Vorige week waren we op het Kinderboekenfeest van Bol.com en kon ze op de foto met de echte Geronimo. Kijk voor het volledige assortiment van de boeken (ruim 200!) van deze zachtaardige muis eens op bol.com.

kinderboekenweekfeest

DE GORGELS van Jochem Meyer. Over dit boek heeft ze haar allereerste boekbespreking gehouden. Blijft ook haar favoriete boek (heb het even nagevraagd). Het verhaal gaat over Melle en zijn beschermer (een gorgel). Vol met avontuur, spanning en fantasie. Deze mama vond het ook leuk om te lezen! Bij Bol.com is het boek nu verkrijgbaar voor 13,99,-

de-gorgels

De vrolijke avonturen van Tina Talent – De strijd om de Gouden Kers door Alice Pantermüller. Dit was een boek dat ze voor haar verjaardag heeft gekregen. Verslonden heeft ze deze. Binnen een paar dagen had ze ‘m uit! Zelf heb ik deze niet gelezen, dus ik kan er alleen over zeggen dat het boek er van binnen ook leuk uit ziet. De titel klinkt wel heel verleidelijk in ieder geval. Verkrijgbaar via Bol.com voor 14,95,-.

tina-talent

Helemaal Floor van Marjon Hoffman .Bij de kringloop vond ik dit boek voor 1,50,- Daarom ben ik zo dol op deze winkels! Niet helemaal gelezen, maar wel een paar stukjes die ik erg grappig vond. Sterre heeft hier ook bij zitten schateren. Heerlijk! Verkrijgbaar bij Bol.com voor 14,99,-. 

helemaal-floor

Abonnement op de Donald Duck. Voor haar 8ste verjaardag kreeg ze van haar oma een abonnement op dit weekblad. Een schot in de roos, want elke donderdag verslind ze ‘m zodra ze thuis komt van dansen. Er staan grappige weetjes in en het is gewoon een leuke manier om te lezen. Grappig is dat ze nu zelf ook wel eens een stripje tekent. Leuk dat ze zo haar eigen verhalen verzint!

Dit waren dus een aantal van Sterre’s favoriete leesboeken. Zijn jouw kinderen ook dol op lezen? Of juist totaal niet? Laat het mij weten in de comments hieronder.

x Jess

ps. In deze blog staan affliatelinks! Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik nog leukere content maken. Dankjewel!

Reacties via Facebook

comments

Written by Jess

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft een lichte koffie verslaving.

    2 reacties

  1. Volgmama okt 5, 2016 at 09:49

    Zeker. Mijn jongste mag elke 2 weken een boek van school lenen.

    • Jess okt 5, 2016 at 10:20

      Fijn is dat! Sterre leest op school op ook, maar daar hoor ik niet altijd wat over. Heel fijn als kinderen graag lezen.