Het is bijna middernacht als ik dit schrijf. Dus nog onwetend. Onwetend of het machtigste land ter wereld een vrouwelijke president heeft gekozen. Of dat Donald Trump de uitverkorene is. Welke uitkomst het ook moge zijn…. De wereld zal niet meer dezelfde zijn als toen ik ging slapen.

Zoals mijn afbeelding al doet vermoeden (i’m with her) zou mijn stem wel duidelijk zijn. Gelukkig ben ik geen amerikaan, maar woon ik in Nederland waar ik op 30 verschillende partijen kan en mag stemmen. Als ik straks wakker word, dan durf ik niet op mijn telefoon te kijken. Want wat als die man, Donald Trump, die een karikatuur lijkt te spelen van zichzelf, gekozen is tot President van de USA?

Daar doen wij niets aan. Met argusogen toekijken hoe die soap verder gaat, dat is het enige… Ik ben zo benieuwd wat daar allemaal achter de schermen gebeurt. Lijkt het op House of Cards? Of is het een verijdelde miss verkiezing? Van de uitslag van het Eurovisiesongfestival word ik al nerveus. Laat staan van zo’n mediacircus.

Mijn feministische hart zou het geweldig vinden als mijn dochters mogen opgroeien in een wereld waar een vrouw President van de USA kan worden.  Dus ik hoop zo dat ik die uitslag op mijn telefoon zie. In die wereld wil ik leven. Aan dat andere scenario wil ik nu niets eens denken. Nu ik dit zo schrijf, is het niet bizar dat dit ook zoveel kilometers van de USA vandaan, zo’n impact heeft?

Laat ik maar gaan slapen en zien wat de dag van morgen brengt. Als ik op mijn telefoon durf te kijken. Of de tv aanzetten. Of…

x Jess

Update: Om half 7 werd ik wakker. En kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Het nieuws was nog niet geheel definitief, maar sloeg bij mij wel in als een bom. Had echt verwacht dat Hillary met haar hakken over de sloot zou winnen. Dat is dus een behoorlijke plons geworden. Let the biggest soap ever begin…. 


Foto Shutterstock

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.