Na een nachtje slapen zonder onderbrekingen konden we zaterdag weer fris en fruitig naar Disneyland. Deel 1 lees je trouwens hier.  Daarin schreef ik over de verloren Minnie-oren van Sterre. Het eerste wat ik dan ook deed was bij de informatiebalie van het Disney Studios park vragen of ze iets gevonden hadden. Helaas werd ik doorverwezen naar het andere park. Later op de dag dus nog een keer proberen. Sterre baalde als een stekker… Haar buikpijn was wel helemaal over, dus daar was ik erg opgelucht over.

studios

mickey-the-magician

Ook deze dag was weer een aaneengesloten feestje van attracties en belevenissen. Maar op de absolute nummer 1 stond wel Mickey and the Magician. Duidelijk een geval van: moet je gezien hebben!

Waarom dan?’, vraag jij je nu misschien af. Omdat je in een half uur durende musical een heleboel Disney helden voorbij ziet komen, die 30 minuten is precies lang genoeg voor een kleuter! Mickey zingt samen met Lumière, er komen een aantal prinsessen voorbij, de Leeuwenkoning zie je langs komen en dan als klap op de vuurpijl zingt Elsa ‘Let it go’ uit Frozen. Ademloos en met vlagen een brok in mijn keel. De meiden waren er ook echt enorm van onder de indruk.  Zo fantastisch mooi. Kan niet veel superlatieven meer gebruiken! Alleen nog dit. Als je de kans hebt: gaat dat zien!  

mickeythemagician

Wij zagen Mickey and the Magician aan het einde van de ochtend en hadden daarna dus nog de hele dag.  De wachtrijen waren wat langer, maar dat was te verwachten. Cleo vond de auto’s van Cars het leukste in het Studios Park, gevolgd door de vliegende kleedjes van Aladin. Sterre wilde graag 2 x in de Toy Soldiers Parachute Drop, maar daar was helaas geen tijd voor. We sleepten haar mee in de Rock ’n Roller Coaster. Daar was ze niet erg mee in haar sas, want hij was eng… (zegt het meisje dat na de Baron zei: Waarom was ’t zo saai?). Nadat we nog een keer in Ratatouille waren geweest en een tekening/filmpje hadden gemaakt bij Art of Disney Animation gingen we door naar het Disneyland Park.

speelgoedland

Deze foto was de dag ervoor. Maar in deze wilde ze dus niet. Vorig jaar vond ze 'm echt eng.
Deze foto was van de vorige dag. Maar in deze wilde ze dus niet! Vorig jaar vond ze ‘m echt eng.

Uiteraard ging ik daar eerst even navraag doen over de oren. En warempel: gevonden! Daarna konden de Minnie-oren gelijk weer op. Cleo wilde graag in de Buzz Lightyear Laser Blast. De langste wachtrij in 2 dagen… Gelukkig vonden de meiden het de moeite waard (me, not so much). Toen we eruit kwamen was het 17u30. Toen zijn we heel snel naar het plein voor het kasteel gelopen om nog de parade mee te kunnen pikken. Cleo heeft vanaf mijn nek gezwaaid alsof haar leven ervan afhing. Heerlijk! Daarna zijn we naar de auto gegaan en moesten wij voor even afscheid nemen.

ruzieschoppers
Brandje blussen 😉 (met Minnie-oren!).

Eten deden we namelijk op de camping! Een lekkere zelfgemaakte pasta is niet weg na zulke drukke dagen. Voor Cleo was de koek wel op en die bleef na het eten samen met oma op Le Chêne Gris.  Wij (Sterre, de mannelijke huisgenoot en ik) gingen nog terug voor Disney Dreams.  De avond ervoor lag Sterre dubbel gevouwen van de buikpijn en een herkansing was dus wel op zijn plaats. Lekker met een bak popcorn en elkaar! Het was wederom heel mooi. Voor dat we de auto in stapten had ik eigenlijk geen zin meer om weg te gaan, maar dat gevoel was al snel verdwenen toen we door Main Street liepen. Magisch!

hotel-disneyland

Gisteren kreeg ik een spannend persbericht over het 25 jarige bestaan van Disneyland. Dat belooft heel erg gaaf te worden. Met vernieuwde attracties zoals Star Tours: The Adventures Continues, dat geheel in Star Wars thema is. Bijzondere nieuwe shows en een nieuwe parade ‘Disney Stars on Parade’. Ook zal in 2017 de dag worden afgesloten met een nieuwe show. Disney Illuminations. Dat zal vast spectaculair te worden! Een heleboel NIEUW dus.  Ik heb nu alweer zin in een volgende Disneyland Stories!

Ons Disney avontuur zit er voor nu alweer op. Jullie kunnen nog een filmpje verwachten en een verslagje van onze laatste dag in Parijs. Volg je ons al op Facebook? Dan kan je geen update meer missen!

x Jess

 

 

 

 

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.