Een titel verzinnen voor deze blog was nog best lastig. Zo veel beleefd en gezien, dat kan bijna niet in een zinnetje gevat worden. Dus een volgende serie stories  was nodig! Ditmaal over twee magische dagen in Disneyland!

In een eerdere blog vertelde ik al over onze eerste dag in Parijs.  De dag erna, vrijdag was het dan zover; onze eerste dag in Disneyland. De meisjes hebben hun ogen uitgekeken en wij natuurlijk ook. Alles is momenteel in Halloween sferen en dan nemen ze hier heel serieus. Overal zie je spoken (die hoor je ook) en pompoenen!

bienvenue

meisjes-kasteel

minnie-oren

cleo-met-oren-klein

sterre-spiegel-klein

sterre-pumpkinpeople-klein

De keuze om vrijdag al te gaan was een goede, want met de drukte viel het reuze mee. We hebben veel kunnen doen en zien.  Sneeuwwitje (een attractie) was een een beetje te eng voor Cleo. Maleficent stond vlak daarvoor ook voor het kasteel en die combinatie was geen succes. De draaimolen erna maakte alles goed!

cleo-kasteel

draaimolen-klein

voor-kasteel-klein

In Fantasyland rondlopen is al een feestje, maar er is ook genoeg te doen. Zo is er het Le Pays des Contes de Fées waarbij je in een boot langs allemaal sprookjes in miniatuurvorm gaat door Storybook Land.  Daarnaast kan je met een circustrein een rondje touren. Erg leuk voor de kleintjes! Maar Sterre vond het ook leuk.

Tussendoor konden wij nog even de Halloween parade meepikken. Zo kwamen we gelijk (nog meer) in de Disney stemming. De dag vloog daarna als een speer voorbij. Van Neverland naar Pirates of the Carribean gevolgd door een ritje in Indiana Jones (een achtbaan 😉 ). Daarna door Parijs om Ratatouille te bewonderen en toen weer snel terug om de parade van half zes te zien. Sterre had het vorig jaar al een keer gezien, maar voor Cleo dus de eerste keer. Ze heeft de hele parade dicht tegen mij aan gekropen gezeten (op mijn heup) met een duim in haar mond. De volgende dag zat ze op mijn nek en heeft ze druk gezwaaid naar al haar helden. Altijd eerst even de kat uit de boom kijken…

halloween-parade-klein

mama-en-cleo-klein

parade-5-30-klein

Inmiddels was het al 18u geweest en moesten we nog wat tijd volmaken tot dat Disney Dreams begon. We kwamen er echter achter dat de Minnie-oren van Sterre kwijt waren. Waarschijnlijk bij Ratatouille (en dat was mijn fout) en daarom ben ik dus snel op en neer gerend naar het andere park. Mocht helaas niet meer terug lopen omdat ze al gingen sluiten. Wat baalde ik daarvan… Ik moest het de volgende dag nog maar een keer proberen.

De rest stond in de rij voor een rondje met de trein. Gelukkig kon ik nog aanhaken. Dat rondje was een beetje saai, maar ach niet alles kan spectaculair zijn. Voor het spektakel dat daarna zou volgen hebben we nog wat gegeten. Niets bijzonders, gewoon wat patatjes, kipnuggets en een grote salade. Helaas had Sterre pijn in haar buik en kon ze niets door haar keel krijgen.

Disney Dreams was daarentegen wel heel bijzonder.  Een perfecte afsluiter van een mooie dag. Cleo heeft in opperste concentratie gekeken. Helemaal betoverd was ze! De foto’s doen het bijna geen recht. Omdat Sterre nog steeds pijn in haar buik had heeft ze er weinig van meegekregen. Arm schaap. Een nachtje goed slapen in de fijne stacaravan op Le Chêne Gris deed gelukkig wonderen. vuurwerk-klein vuurwerk-kopie

In de volgende Disneystory lees je of de oren van Sterre terecht zijn gekomen en vertel ik welke show je absoluut niet mag missen als je naar Disneyland gaat. En dan overdrijf ik niet. Niet eens een klein beetje.

Tot dan!

x Jess

*blog bevat gesponsorde onderdelen. 

 

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.