Manon Thomas: Despicable me

Manon Thomas: Despicable me

Ik doe het gewoon. Ik ga jullie deze week ‘voorstellen’ aan mijn alter-ego…a.k.a. Despicable Me!

Om het zo kort en bondig mogelijk uit te leggen: Mijn hersenactiviteit is extreem. Tijdens een gesprek dat mij boeit, denk ik aan tientallen andere zaken waar ik mee bezig ben, zonder de aandacht te verliezen. Daarnaast voorzie ik dat gesprek in mijn hoofd van commentaar. Van het soort dat écht niet hardop uitgesproken kan worden. En dan heb ik het over een boeiend gesprek…..

Dat vraagt om een goed voorbeeld nietwaar? Aanleiding is de enorme hoeveelheid reacties op een Facebook post over het feit dat ik niet kon slapen, terwijl ik vroeg op moest. Hoeveel mensen dáár mee worstelen – niet normaal! Een paar jaar geleden heb ik daar met m’n huisarts ook eens een boom over opgezet. Toen ik hem van de week consulteerde over een blessure aan m’n elleboog, kwam hij daarop terug. Gelukkig kan de goede man geen gedachten lezen…

Voordat Despicable Me helemaal losgaat tijdens dit gesprek, voel ik de noodzaak om jullie eerst te vertellen hoe kundig deze arts in de loop der jaren is gebleken. Een échte huisarts, wijs, up to date én hij bekijkt je als geheel, dus niet alleen een klacht of blessure. Ik zie hem zó weinig, dat ik altijd de neiging heb me voor te stellen en tóch lijkt hij m’n hele dossier in z’n hoofd te hebben.

Despicable Me (kort gezegd DM): Of hij heeft net ff in z’n computer gekeken.

Me (kort gezegd M): Dan heeft hij dat vanochtend van al z’n patiënten tegelijk gedaan, want hij neemt geen moment vooraf. Hij zwaait de één uit en neemt de volgende mee.

DM: Je hebt een punt.

De elleboog is snel bekeken als hij begint over mijn nachtrust, of gebrek daaraan.

Arts (kort gezegd A): Heb je al wat meer regelmaat in je leven? Minder stress?

DM: Wat denk je zelf. Staat er op mijn voorhoofd geschreven dat ik een kabbelend bestaan ambieer? Ik vertel je toch net dat ik paar maanden geleden op een F*cking WK heb gestaan? Ik leef voor Adrenaline. Ben een Endorfine junk!

M: Regelmaat past niet bij de manier waarop ik mijn leven heb ingericht. Ik ben wel minder kritisch geworden op mezelf.

A: Als je wakker ligt, ben je dan ook aan het piekeren?

DM: Zie ik er uit als een amoebe? Ik heb hersenen, dus hersenactiviteit! En wat noem jij piekeren? Ik denk. Ik regel. Ik fix de dingen die nog gefixt moeten worden.

M: Dat valt heel erg mee hoor. Ik ben gewoon bezig met de dingen die op dat moment spelen.

A: Wil je eens een lichte slaappil proberen?

DM: Bok op!

M: Ik wil geen pillen, ik wil gewoon slapen.

Even later loop ik de deur uit met een doosje slaappillen. Wat DM denkt als de apothekers assistente me attendeert op het feit dat die verslavend kunnen werken, kan ik hier niet opschrijven.

Ik heb vannacht wel heerlijk geslapen, het aankleden ging iets minder soepel….Hoezo Sufffff

 sleepy head

Suf

Even slaan DM & M de handen in één. Bok Op met die rommel. Vanavond een glas warme melk.

Manon

Meer blogs lezen van Manon? Dat kan! Op deze pagina staan alle vorige blogs. Veel leesplezier!

Reacties via Facebook

comments

Soortgelijke artikelen