Cotton Ivy bezoekt naaiatelier!

Cotton Ivy bezoekt naaiatelier!

In onze vorige blog vertelden we over onze trip naar Polen om het naaiatelier te bezoeken. Wat een inspirerende en leerzame ervaring. Het naaiatelier is gevestigd onder een hogeschool in Krakau op een rustig plein. Er werken ongeveer 30 man (nou, ja vrouwen dan), dus het is een gezellige bedoening. Het was ontzettend leuk om mee te maken hoe onze items transformeerden van een stukje stof tot draagbare kledingstukken. Zo gaaf om te zien dat de wildste ideeën die we in ons hoofd hadden, nu realiteit worden. Hier hebben we zo lang naartoe gewerkt!
Het proces van idee tot kledingstuk begint eigenlijk al in Nederland. We beginnen met een concept dat we uittekenen in lijntekeningen. Soms maakt Alisha zelf het sample al op de naaimachine. Vervolgens zoeken we de stoffen en fournituren uit en verzenden deze naar Polen. De hele briefing bespreken we met ons contactpersoon van het naaiatelier die het vervolgens uitzet bij de patroonmaakster. Deze dame zit al jarenlang in het vak en is inmiddels de 65 al lang gepasseerd! Een echte vakvrouw en aanpakker. Zij gaat met onze tekeningen aan de slag en dat is af en toe best een puzzel. Al onze items zijn reversible en dat vraagt een heel andere benadering.

IMG_6289-0

De patronen worden vervolgens op de stoffen gelegd en uitgesneden. Een precisiewerkje en om dit voor elkaar te krijgen, is niets te gek. Men springt zelfs op de snijtafel om ervoor te zorgen dat alle vlakken keurig gesneden worden! Na het snijden gaan alle losse vlakken door naar het naaiatelier. Alisha kon haar geluk niet op bij het zien van alle verschillende naaimachines die er stonden. Dat is nog eens andere koek dan haar huis-tuin-en keukennaaimachine.

IMG_6292

Iedere naaister verricht een eigen handeling. Het kan dus zo zijn dat ons item wel door 10 verschillende handen gaat, voor het daadwerkelijk verkocht kan worden. De ene naaister naait een mouw aan, de volgende de boorden en de ander weer een voorpand.Nadat de kleding helemaal in elkaar is genaaid, worden de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet. De kleding wordt netjes gestoomd en gestreken waarna het wordt ingepakt en verzonden.

IMG_6291

Voor ons is het bijna zover! De productie is inmiddels gestart, maar het duurt nog even voor de kleding op transport naar Nederland gaat. Wij kunnen niet wachten tot we onze eerste collectie in handen hebben!

Benieuwd naar de wintercollectie 2015/2016? We houden je nog even in spanning. Wel een leuk nieuwtje: onze website staat live! Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief op Cottonivy.nl en ontvang € 5 euro korting op je eerste bestelling.

We keep you posted!

Liefs,

Sabine & Alisha

 
  

Reacties via Facebook

comments

Soortgelijke artikelen

0