campingstories

De vakantie zit er nu toch echt op… Sterre is weer naar school, het ritme is er weer in gestampt en het vakantiegevoel is nu toch wel aan het slijten (daar schreef ik al eerder over ). Niets beter dan alles nog een keer herbeleven met een fijne plog. Voor (het/de) blog van Vacansoleil komt er nog een uitgebreider artikel. Maar zonde om niet al onze foto’s en avonturen in  Frankrijk vast hier te delen! Kijk/lees je mee?

Roadtrip

Je kan niet naar Zuid-Frankrijk zonder flinke roadtrip. De 1402 kilometer naar Camping La Sirène reden wij in 2 dagen. Zondagochtend vertrokken wij rond 7 uur van huis. Met enkele tussenstops en zonder dramatische taferelen kwamen wij rond 5 uur aan in ons overnachtingshotel in Mâcon.  Niets bijzonders, een IBIS budget met zo’n stapelbed. Cleo hebben we ‘meegesmokkeld’. Volgende dag reden we op ons gemak door naar Argelès-sur-Mer. Onderweg wel een kleine uitbarsting van de jongste.  We stapten rond half 7 over de drempel van ons fijne verblijf.

vakantie 2

vakantie 1 vakantie 3 vakantie 4 vakantie 5 IMG_4330 vakantie 36
vakantie 7

We waren nog niet uit de auto en we kwamen al bekenden tegen…. Ongelofelijk maar waar. Kennissen uit Almere hadden ons gespot toen we de camping op kwamen rijden en waren onze auto achter na gelopen. Sterre was over the moon, want hun oudste dochter kende ze al. Gelijk een vriendinnetje! De hele week hebben we met zijn allen dingen ondernomen. Super gezellig!

Beach vs zwembad

Normaal zou het strand bij mij altijd winnen… Maar Cleo had ontzettend veel moeite met los komen. Haar kleren mochten niet uit en van de handdoek afkomen wilde ze niet. Een ijsje en de hitte was uiteindelijk het redmiddel. Het zwembad vond ze aanzienlijk leuker. Dus in de eerste week vakantie was het zwembad onze winnaar.

vakantie 8 vakantie 9

vakantie

vakantie2

IMG_4436

vakantie 7

vakantie 8

vakantie 9

 

FullSizeRender (3)
vakantie 13 vakantie 10

vakantie 11

sunset

Deze foto’s zijn genomen bij het strand van Canet-Plage. Hier is nog een ‘echt’ zandstrand, wat best prettig is!

Schuimparty

Op de camping was een heus schuimfeestje. Wat een lol hebben we gehad. Zo maf en leuk. Tot onze verbazing vond onze Cleo het ook helemaal geweldig. En… Ja, kon er niet onderuit, want er staat ergens een foto tussen waar ik in bikini ben.

vakantie 15 vakantie 16

 

IMG_4684

Dagje Spanje

Yup, de mannelijke huisgenoot ging vroeger graag naar Lloret de Mar en een trip langs memory lane was een vereiste. Dus op een dag dat het een beetje bewolkt was zijn wij de grens over gedoken. Daar was de zon wel aanwezig! Het strand was er bommetje vol, maar Sterre wilde toch even een duik maken. De kipjes hangen bij een restaurant Ca L’enric. Legendarisch… En heel betaalbaar + super lekker!

vakantie 17 vakantie 18 vakantie 19 vakantie 20

Kermis

Bij veel plaatsjes in het zuiden van Frankrijk zijn van die permanente kermissen. Zo ook hier. Vlak bij het strand was een kleintje waar de meiden veel lol hebben gehad.

vakantie 21 vakantie 22

Zondagmarkt in Collioure

Dit plaatsje is waanzinnig mooi en ligt vlak bij Argeles. TIP: neem zwemkleding mee want er is een leuk strandje.  Ondanks dat het parkeren hier best dramatisch is, maakt het plaatsje alles goed. Oud, pittoresk en gewoon heel mooi. We hebben hier een van de leukste dagen gehad en het was nog wel de laatste dag. Want de volgende dag ging de reis verder naar Camping Le Grand Dague in Atur. Toen we terug kwamen van Collioure hadden we regen… dat was enorm balen, want had graag nog een keer op het strand gegeten (lekker pastasalade, broodjes e.d.). ’s Avonds hadden we nog een hele gezellige avond bij de animatie van de camping. Vooral Sterre ging helemaal los!

 

vakantie 23

IMG_4767 vakantie 24

hipster vakantie 25 vakantie 26 vakantie 27 vakantie 28 vakantie 29 vakantie 30 vakantie 31

toutes directions vakantie 32 vakantie 33
IMG_4827

vakantie 34

Bye bye La Sirène en Argelès-sur-Mer!

vakantie 37

Volgende week vertel ik meer over het ‘echte’ kamperen in een tent. Want een eigen wc is wel heeeel luxe 😉 Onze tweede week hadden wij een tent op Camping Le Grand Dague in de prachtige Périgord streek waar we verliefd op zijn geworden.

xo Jess

ps. Bedankt voor de super gezellige week Pascal, Mayanka, Morgan en Sean en fijn dat ik de foto’s plaatsen mocht! 

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.