Cotton Ivy

De afgelopen paar weken was het erg rustig op de Mama Company wat betreft blogs van mij. Daar heb ik een redelijk goed excuus voor… Een opdracht van een supergaaf merk voor meisjes voor een fotoshoot, lookbook en sfeerfilmpje. Een enorme eer en een opdracht om van te dromen. Daarnaast ook wel een beetje eng, want er is ergens een stemmetje in mijn achterhoofd dat dan zegt: ‘ dat kan je helemaal niet, waar begin je aan?’. Dat stemmetje houd voorlopig even zijn mond 😉 Wel ben ik Cotton Ivy heel dankbaar voor deze kans. Voor mij is het best wel een droom die uit is gekomen.

bts26kopie

De hele mikmak

Bij het woord fotoshoot krijg je gelijk visoenen van een luxe setting met visagie, catering en de hele mikmak. Dat was echter ietwat anders. Alisha en Sabine ( de breinen achter Cotton Ivy) deden de visagie en hadden voor het gemak ook de catering geregeld. Maar laten we ook de pizzabezorger niet vergeten. Die bracht ons heerlijke pizza’s. Oh en dat haar? Dat deden we met z’n drieën.  Setdressing? Met z’n drieën. Styling? Dat konden Sabine & Alisha uiteraard het beste. Locatie scout? Dat was ik. Modellen boeken? Mede mogelijk gemaakt door Facebook en de prachtige dochters van vrienden van S&C. Een runner? Niet nodig, we hadden zelf benen. Het moge duidelijk zijn dat we bekaf waren na afloop van zulke intensieve dagen 😉

bts2

bts6 bts7

De shoot hadden we over een avond en een dag verspreid. Ik wilde graag ’s avonds schieten omdat het licht dan zoveel mooier is dan overdag.  Op de eerste avond had ik mijn oudste dochter Sterre meegenomen als ‘assistente’. Daar ze beide modellen kent (Chanel en Britt) vond ze dat heel gezellig. Nou, vraag je je misschien af of ze het niet jammer vond dat ze ook niet als model mee mocht doen? Dan is daar op het antwoord een volmondig nee. Sterre en ik krijgen altijd ruzie als ik op commando foto’s moet maken. En ze past de monstermaatjes niet. Dus er was hier geen eens een discussie over geweest!

bts9
Chanel was iets te enthousiast van de limo aan het drinken 😉
bts8
Sterre speelde even met de loodzware houten rackets. En wat was het licht mooi!
bts11
Sterre deed even de styling voor Chanel.
bts3
Alisha sjort nog even aan een (reversible) shortje.

Achteraf ben ik enorm blij dat we ook die avond foto’s hebben gemaakt, want het licht was geweldig. De camera die ik gehuurd had (Nikon D750 en Sigma Art lens 50 mm) was geweldig met tegenlicht.

Topmodellen

Tegen negenen was de zon weg en ook de topmodellen waren moe. Die laatste paar lachjes konden er nog net af, maar dat was ook niet gek. Ongelofelijk hoe fotogeniek ze zijn en hoe goed ze hebben mee gewerkt.  Ze hebben het mij erg makkelijk gemaakt om zulke foto’s af te leveren.

Dag twee

Ook op dag twee hadden we weer een lange lijst van (figuurlijke) petten op.  Wel hadden we wat meer modellen en dus ook meer haren en visagie. Alisha had dochter Jena mee. En Zoë en haar mama Marjolein waren model voor Cotton Ivy. Zoë is nog best klein en dus ook wat lastiger te ‘regisseren’. Maar wat deed ze het goed! Ook deze dag verliep weer helemaal goed. De zon bleef braaf achter de wolken (beter qua licht) en de regen bleef weg tot we klaar waren.

bts14

bts18
Wat een lief setje! En een mini fashionista in de dop 😉

bts15 bts16

Tijdens een van de settings mochten de meisjes watermeloen eten op een bankje op het gras (de man van Sabine heeft het bankje helemaal van de tennisbaan gesjouwd. Dank daarvoor want het kreng was loodzwaar.) Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Wij hebben geen stukje watermeloen meer kunnen onderscheppen. Leuk detail: in de weken erna kwamen deze foto’s regelmatig op mijn laptop voorbij. Mijn jongste wilde dus elke keer watermeloen… Gelukkig waren het geen suikerspinnen.

bts13
Suikerspin uit een zo’n plastic beter wordt niet zo mooi…

bts19

bts23
Sabine doet even voor hoe Jena moet staan. MET dochter Vivien op haar heup. #girlboss

Diezelfde dag moest Jena nog ‘even’ afzwemmen voor haar B-diploma en had Sabine de dag erna de verjaardag van haar oudste dochter. Lekker hectisch allemaal. Maar we hebben het wel mooi voor elkaar gekregen. Supertrots op Sabine & Alisha! De collectie voor Spring/Summer 2017 is echt prachtig. Even geduld dus nog. Maar…. De huidige collectie is wel al te koop via www.cottonivy.nl Hieronder nog meer behind the scenes foto’s en helemaal onderaan het sfeerfilmpje. En wil je meer weten over over mijn werk? Check dan even www.rainbowsandcoffee.com

xo Jess

bts21 bts10bts5
bts1bts12
bts24

bts20

 

Reacties via Facebook

comments