Als het om beauty onderwerpen gaat ben ik een newbie. De meeste beauty bloggers zijn of drop dead gorgeous of hebben een perzik huidje en met een beetje mazzel zijn ze gezegend met beide eigenschappen. Laat ik nou onder geen van beide categorieën vallen. Maar toen ik een persbericht langs zag komen over Embryolisse kon ik dat niet aan mij voorbij laten gaan. Een crème voor alle huid types zonder parabenen? Yes, please!

embryolisse2

Ondanks dat het merk voor mij nieuw was (sinds kort verkrijgbaar in Nederland bij Douglas), schijnt het al jaren een begrip te zijn onder visagisten en dermatologen. Door dat deze crème een satijnlaagje op je huid achterlaat zou het de ideale basis zijn voor make-up.  De samenstelling zou de huid hydrateren en weer soepel en elastisch aan laten voelen. Nog even over die samenstelling: lait crème concentré bestaat uit natuurlijke ingrediënten die rijk zijn aan vetzuren en vitamines zoals: karitéboter, bijenwas, aloë vera en soja-eiwitten (ingrediëntenlijst onderaan deze blog).

embryolisse3

Testen

Al vanaf het begin van mijn puberteit heb ik last van acne gehad. Als volwassene is dit nog steeds een probleem, wel in veel mindere mate hoor. Maar bloedje irritant als je 33 bent. Door alle zooi die ik in de loop van de jaren heb gesmeerd (denk aan salicylic zuur/ benzoyl peroxide) en geslikt (Roacutane) is mijn huid nu heel gevoelig. Droge delen, vettige delen en heel snel geïrriteerd. Van veel crèmes gaat het bijna direct jeuken en krijg ik rode vlekken. Daarom gebruik ik al een hele tijd geen dagcrème en alleen een foundation of bb crème. Maar ja, de winter komt eraan en dus ook het seizoen waar je huid van uitdroogt en gaat jeuken. De Embryolisse lait crème concentré kwam voor mij dus op het juiste moment. Deze alleskunner blijkt trouwens ook heel fijn te zijn als handcrème, voor schrale kinderwangetjes en make-up remover. Daarbij vind ik ‘m ook nog eens heel lekker ruiken. Een soort Zwitsal, maar dan met een iets volwassener element. Lastig te omschrijven ;-).

De tube had ik als beauty blogger newbie natuurlijk al open gemaakt voordat ik foto’s had gemaakt. Daardoor ziet de tube er niet zo mooi meer uit. Beginnersfoutje! Inmiddels gebruik ik het nu bijna 2 weken elke dag. Nadat ik mijn gezicht heb gereinigd, smeer ik een dun laagje Embryolisse op. Daarna doe ik mijn haar zodat het kan intrekken voor ik mijn foundation aanbreng. Zonder voel ik me naakt, dus als je mij ooit betrapt zonder dit goedje, dan heb ik een zware ochtend gehad en is het verstandig met een grote boog om mij heen te lopen.

Zoals je op de foto hieronder ziet is het geen zware substantie. Het smeert prettig en je hebt er niet veel van nodig. Ik krijg er dus geen rode plekken of jeuk van. Duimpje omhoog! Voor mijn t-zone is hij wel iets te vet. Die gaat wat sneller glimmen, dus daar probeer ik minimaal te smeren. Als deze tube op is dan wil ik een nieuwe, want ik ben hooked. En dat ben ik niet snel met crèmes.

embryolisse4

Het leek me wel eens goed om een foto te plaatsen waarbij ik geen photoshop had gebruikt en nagenoeg geen make-up draag. Gewoon puur natuur. Fotograaf Sterre (8) maakte deze foto, Niet helemaal scherp, maar mijn rimpels en niet egale huid zie je wel. Die kleine smurf wilde ook op de foto, dus vooruit ;-).

Embryolisse zal mijn huid niet als een wonder veranderen in een perzik huidje, maar een stap in de goede richting is het zeker. Een tube Embryolisse lait crème concentré is verkrijgbaar voor 19,95 bij o.a. Douglas en op de site van Embryolisse zelf.

mama-en-cleo
x Jess

 Ingrediënten: AQUA. PARAFFINUM LIQUIDUM. STEARIC ACID. GLYCERYL STEARATE. TRIETHANOLAMINE. CERA ALBA. CETYL PALMITATE. BUTYROSPERMUM PARKII. STEARETH-10. POLYACRYLAMIDE C13-14 ISOPARAFFIN, LAURETH-7. PROPYLENE GLYCOL, HYDROLYZED SOY PROTEIN, ALOE BARBADENSIS. 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL. TROPOLONE. PARFUM.

*deze blog bevat een opgestuurd product.

Reacties via Facebook

comments

Written by Jess

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft een lichte koffie verslaving.

Leave a Comment
CommentLuv badge