Als er iets is wat ik vreselijk vind, dan is het wel als kinderen met onverzorgde haren naar school gaan. Het haar van mijn oudste doe ik altijd als ze aan het ontbijten is (tip!). Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ze naar school gaat zonder vlecht in een of andere vorm. In het begin keek ik nog veel tutorials op YouTube, inmiddels schud ik de ideeën zo uit mijn mouw of haal ik inspiratie uit mijn Instagram feed. Vaak vind ik wel dat die dingen te ingewikkeld zijn. Ik wil er niet langer mee bezig zijn dan 5/8 minuten.  Vandaag zocht ik de 5 snelste en leukste kapsels voor naar school voor je uit. Met YouTube tutorials!

vikingbraid

Snelle Opvlecht + staart

Ook voor mijzelf is dit een favoriet! Net even iets meer dan een staart. Sterre heeft dit ook zeker 1 x per week in haar haren.

Dubbele opvlechten

Dit ziet er best lastig uit, maar geloof mij: oefening baart kunst. De dames in deze tutorial zijn Nederlands en Tamara is een absoluut genie met haar (eerder deed ik een interview met haar. Dat lees je hier).

Accent invlecht

Sterre heeft veel langer haar, dus ik doe dit meestal in een staart. Stoer en lekker snel!

Twee opvlechten

Dankzij Khloe Kardashian is dit kapsel hot. Nou is dat een beetje een minpunt, maar het is wel een fijn kapsel. Prettig met gym en het blijft de hele dag netjes. Mooie bijkomstigheid zijn ook de golfjes de dag erna!

Ideale invlecht voor kleuters (en grote meiden)

Snelleinvlechtvoorpeuters

Door deze tutorial moet je even heen kijken, want eigenlijk heb je alleen het eerste stukje nodig (filmpje nummer 8 voor als het niet goed instart). Als ik alle haren aan de voorkant heb ingevlochten dan vlecht ik eerst een klein stukje verder, daarna doe ik de haren aan de achterkant omhoog en vlecht daar nog 3 plukjes mee. Zo hangt het mooi ‘verstopt’. Anders trekt ze de vlecht er snel uit. Als haar haren nat zijn met vlechten dan kan dit zo 3 dagen mooi blijven.

 

Alles went

Regelmatig krijg ik de vraag: hoe vroeg staan jullie op? Nou gewoon heel vaak te laat… ik ben dol snoozen! Mijn man en ik zijn goed op elkaar afgestemd en ’s ochtends zijn we een geoliede machine. Het is bij ons de normaalste zaak van de wereld dat ik Sterre haar haren doe terwijl zij ontbijt. Ik heb een mandje waar alle haardingen in zitten en die komt elke morgen tevoorschijn. Met de bovenstaande vlechten ben je met een beetje oefening zo klaar en je dochter gaat toch met net dat even beetje extra naar school. Dat zijn die paar minuten best waard.  Ik hoop dat jij wat hebt aan deze 5 supersnelle vlechten voor naar school!

xo Jess

 

 

 

 

Reacties via Facebook

comments

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft ook een lichte koffie verslaving.