Het stomste van vakantie is het naar huis gaan. Vooral als het hier in Nederland van dat druilerige weer is. Dat fijne vakantiegevoel is dan al snel met de noorderzon en de bergen wasgoed verdwenen.

De kinderen hebben vaak nog een paar weken zomervakantie en vervelen zich een slag in de rondte (blogcollega Barbara schreef al eerder over dit fenomeen).  Zodra de zon schijnt wil ik graag naar buiten, maar ik wil geen bergen geld uit geven aan entreekaartjes. Lees dus vooral verder als je ook zo’n vakantiefan bent als ik!

Tip 1

Waarom zou je altijd een hele dag naar het strand gaan? Waarom niet alleen ’s avonds? Maak een koeltas klaar met makkelijke dingetjes zoals kippenpootjes, pannenkoeken op een spiesje, rauwkost en lekker belegde stokbroodjes. Vergeet geen flesje koude wijn/bier mee te nemen voor jezelf. Zorg ook voor een strandtas met speelgoed. Zodra iedereen weer thuis is stap je de auto in en ga je richting het strand. Als iedereen weg gaat komen jullie aan en is het lekker rustig.  Met het geruis van de zee op de achtergrond geniet jij heerlijk van een zelfgemaakt maaltje, de kinderen leven zich uit en vallen later uitgeteld in bed.  Als dat geen vakantie gevoel geeft?!

relax

Eten op het strand

Tip 2

Geef kinderen een zwembad en ze zijn tevreden. Laat mama shoppen en ze is blij! Waarom deze twee niet combineren? Ga eens shoppen in Bataviastad in Lelystad. Met het herfstseizoen voor de deur heeft iedereen nieuwe kleren nodig en het is een outlet (dus soort van low budget).  Daarna ga je zwemmen bij zwembad De Koploper (ook in Lelystad). Dit is een ontzettend leuk en prettig zwembad wat al een aantal keren als beste zwembad van Nederland is bestempeld. Als het buiten rotweer is zitten jullie lekker binnen in het warme water! Succes verzekerd.

Tip 3

Niets zo lekker als een ‘echt’ ijsje na het eten! Ga na het eten eens met zijn allen een ijsje bij de ijssalon halen. Gewoon zomaar, omdat het kan!

Tip 4

Doe eens een dagje thuis alsof je op vakantie bent. Dan moet het weer wel een beetje meewerken uiteraard!  Denk even een dagje niet aan de was, laat de vaat staan tot morgen en gebruik je tuin/balkon als vakantiebestemming. Bedenk leuke waterspelletjes voor de kinderen of andere leuke activiteiten. Sluit de dag af met een makkelijke maaltijd. Zorg dat je de dag ervoor boodschappen gedaan hebt zodat je de deur echt niet uit hoeft! Om het af te maken steek je ’s avonds een vuurkorf aan en rooster je er marshmallows boven.zusjes klein

Tip 5

Kook op een doordeweekse dag eens wat uitgebreider dan normaal. Serveer er bijvoorbeeld een mandje brood bij en een lekker bijgerecht. Dek de tafel extra mooi en steek vooral een paar kaarsjes aan. Vergeet ook vooral niet een EXTRA lekker toetje. Als kers op de taart zet je muziek aan die nog even extra dat gevoel aanwakkert. Wedden dat jullie je weer op de vakantiebestemming wanen?

golden days

Hopelijk heb jij ook wat aan deze 5 low-budget tips om het vakantiegevoel vast te houden. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook een wijze les voor de kids. Leuke dingen hoeven niet altijd duur te zijn!

xo Jess

Reacties via Facebook

comments

Written by Jess

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft een lichte koffie verslaving.

  6 reacties

 1. Kirsten aug 23, 2016 at 22:01

  Toffe tips! Jammer dat het strand bij ons een uur rijden is, anders zou je mij daar ook vaak ’s avonds aantreffen..
  Kirsten onlangs geplaatst…Plog zaterdag 20 augustus 2016My Profile

  • Jess aug 24, 2016 at 09:50

   Hi Kirsten, bedankt voor je comment! Ik woon in Almere, dus voor ons ook een stukje rijden, maar wij zijn zo dol op het strand dat we het toch waard vinden! Soms doen we het ook hier op het strandje, maar er gaat niets boven de Noordzee.

 2. Marguerita aug 19, 2016 at 12:01

  Leuke tips en de ijssalon is hier inderdaad een hit 🙂
  Marguerita onlangs geplaatst…Wat doet mama op haar werk?My Profile

  • Jess aug 20, 2016 at 11:23

   Dankjewel! 😉 xx