quote, streeploze ramen, schoonmaken quote

Soms zie of lees ik wel eens artikeltjes/vlogs over schoonmaken en aanverwante onderwerpen. Zo zag ik laatst zag de inhoud van Saskia van Twinkelbella haar schoonmaakkastje voorbij komen op YouTube. Als je dit leest Saskia, no hard feelings, maar het filmpje heb ik niet afgekeken. Schoonmaken is gewoon niet mijn hobby. Ik zal nooit mijn plezier vinden in eindeloos poetsen en het te lijf gaan van mijn toilet met een tandenborstel. Vrouwen die daar blij van worden; ik snap ze niet, maar more power to them. Op de bank met een goed boek en glas witte wijn, dat vind ik leuk, liefst met een bak chippies ernaast. Kop koffie met een koekje (of 2;-) )  mag ook. Van een schoon en opgeruimd huis kan ik wel heel gelukkig worden, alleen de weg ernaar toe kan ik gewoon niet waarderen.

  1. Stofzuigen is niet sexy. Wel nuttig enzo, maar niet sexy.
  2. Het schijnt niet oké te zijn om onder je bank een voorraad duplo, elastiekjes en stofvlokken te hebben. Wie verteld mij waarom? Wie o wie?? schoonmaakquote2
  3. Doe wij ons best om de douche schimmelvrij te maken. Chemische troep galore. Week later… Schimmel terug. Schimmel is niet sexy…
  4. Best leuk zo’n schone wc-pot. Helemaal leuk als je mannelijke huisgenoot  (of lieftallig kroost) deze vers gepoetste pot na een flinke nummer twee niet schoon achterlaat.
  5. Van al die chemische (of natuurlijke) schoonmaakzooi krijg je hoofdpijn.schoonmaakquote1
  6. Wassen valt ook onder schoonmaken. En strijken dus ook. Er is iets bloedje irritant aan het feit dat wasmanden nooit leeg zijn en dat wij met zijn allen geobsedeerd zijn door schone, kreukloze kleding. Dat schone begrijp ik, maar kreukloze lakens en zo? De tijd die ik nodig zou hebben om alle lakens te strijken gebruik ik liever voor andere (leuke) dingen.
  7. Van dweilen krijg je rugpijn.
  8. Het is een neverendingstory dat schoonmaken. Kinderen zijn lief en ik hou verschrikkelijk veel van mijn eigengemaakte meisjes, maar ze hebben er stiekem heel veel plezier in om op een net gedweilde vloer een glas limo/melk/sap om te gooien. There we go again… Blogcollega Marguerita kan dit beamen. Haar kinders hebben een dag nadat ze eindelijk weer eens de bovenverdieping gedweild had met hele vettige zonnebrandhanden de vloer (en spiegels) bewerkt… zucht… daarom is het stom! Doe je een klus waar je al zolang tegenaan hikt, is het een dag later ongedaan gemaakt…
  9. Waarom komt stof altijd weer terug? En waarom is het niet gewoon heel hip om overal een dikke laag stof op te hebben liggen?  (Dat is niet sexy en ook niet zo fris, whahaha…. )
  10. Als je zwanger bent zijn streeploze ramen van levensbelang. Zodra dat kleine wonder er uit is, dan is het niet zo’n big deal meer. Hormonen zijn dus stom. Of ramen lappen? Ik kan niet kiezen.

schoonmaakquote3

 

Vind jij schoonmaken ook stom of ben je een persoon die juist helemaal los gaat met poetsen?

xo Jess

Reacties via Facebook

comments

Written by Jess

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft een lichte koffie verslaving.

Comments are closed.