Die iedereen bij zichzelf kan leren. Echt! Het is gewoon een kwestie van oefenen en tutorials kijken. Ik zocht 10 vlechten uit die ook tof zijn voor als je leeftijd uit meerdere cijfers bestaat. Deze tutorials laten dus zien hoe je bij jezelf invlecht (of opvlecht 😉 )  en niet bij iemand anders.

diy_vlechten

1+2+3 vlechten voor beginners

Deze basis vlechten zijn essentieel. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Tip: als je hersenloos je favo serie kijkt oefen dan met vlechten.

4. ‘Elsa’ vlecht

Prettige vlecht die verzorgd staat en makkelijk is. Zelf draag ik dit regelmatig. Vooral fijn omdat dan al mijn haar uit mijn gezicht is.

5. Opliggende vissengraat

Deze is spectaculair. Staat heel tof en geloof me: ook jij kan dit!

6. Pull-through vlecht

Als ik wil imponeren is dit altijd een goede optie. Perfect voor sollicitaties en feestjes.

7. Op-vlecht in een staart

Als ik geen zin heb om mijn haar te doen, dan is dit mijn favo vlecht. Ik doe er gewoon een elastiekje in. Dan staat het als nog mooi.

8. Touw vlecht

Voor als je eens wat anders wilt dan is deze leuk. En lekker snel!

9. Twisted staart!

Variant op nummer 8. Ook leuk als je wat korter haar hebt.

10. vierstrengen-vlecht

Heb je de smaak te pakken?? Dan kan je deze proberen. Ik ben dol op deze vlecht. Lang haar is wel handig hiervoor!

 

Ik had graag bewijsmateriaal willen leveren dat ik ze zelf allemaal kan. Maar tijd he… 😉 De foto op de header, dat ben ik zelf. Een oudje, maar blijf blij met deze foto en was eigenlijk het bestaan ervan vergeten. Toch handig zo’n blog! Nog 1 laatste tip: Action verkoopt een serum met Arganolie van het merk Hegron. Deze is ideaal voor als jij je haar wat minder wilt laten pluizen. Ook wordt het er lekker zacht van. Succes met oefenen!

xo Jess

 

Reacties via Facebook

comments

Written by Jess

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft een lichte koffie verslaving.

  3 reacties

 1. marjon mrt 15, 2016 at 13:32

  Heel mooi allemaal!
  Alleen groeien de haren van dochterlief zooooo langzaam en blijven ze nog dun :S -ik wacht geduldig en dan vlechten maar!-

 2. Marguerita mrt 15, 2016 at 11:06

  Wat leuk! Dankjewel!
  Marguerita onlangs geplaatst…15 maart: trakteren!My Profile