hoi herfst, herfst quote, jeske souverein

De zomer is nog maar net op haar retour… En overal word je dood gegooid met de leuk bedoelde herfst quotes die inmiddels niet erg origineel meer zijn. Zo toetste ik op google fall quotes in ter inspiratie en warempel… Ongeveer 100x dezelfde quote. Vandaar dus ‘Hoi Herfst’, die stond er niet tussen namelijk.

Toch ben ik dol op de herfst en wel om deze 10 redenen….

1. Als er weer blaadjes om het spoor liggen dan heeft de NS vertraging, waardoor ik langer in de trein kan zitten zonder te hoeven haasten en lekker kan lezen. Ongestoord (op het omroepsysteem na) genieten van het boek dat ik op dat moment verslind (momenteel is dat Pathfinder van Orson Scott Wells, en ik zou nu graag een uur in de trein zitten). Enige nadeel is het te laat op mijn werk komen, maar ach daar komen ze ook wel weer overheen.

2. Het is ’s avonds weer lekker vroeg donker, dus geen commentaar van kinderen dat het nog te licht is als je ze om 19u naar bed bonjourt.

stokkenzoeken

Toen mijn Cleo nog een peutertje was… (foto uit 2015).

3. Een stamppotje heb je in een handomdraai op tafel staan… Veel makkelijker dan een zomerse salade waarbij je van alles moet snijden en dan ook nog iets moet maken voor de kids, omdat die geen sla eten… Dus. Stamppot! Yes!

4. Kaarsjes. Need I say more…

5. Herfst knutsel dingen bedenken  met je kinderen. Na een lekkere wandeling alle vondsten verwerken in iets moois onder het genot van gevuld speculaas en warme choco (met rum ;-)).

6. Ongegeneerd op de bank hangen met een dekentje omdat het buiten nat en guur is met je favoriete serie (Homeland begint weer bijna!) of boek.

7. Mede-blogger Marguerita blogde er al over: paddestoelen zoeken! Dat lijkt mij leuk en leerzaam.

8. Pepernoten, speculaas, chocolademunten, erwtensoep, mandarijntjes. Allemaal heerlijke redenen om met volle teugen van de herfst te genieten.

9. Voor mij als fotograaf kan ik niet wachten op de mooie kleuren van de herfst. Alle rood-, goud- en bruintinten zijn zo waanzinnig om te fotograferen. Ik kan niet wachten!

herfstkleuren

10. Dikke panty’s en maillots. Niemand die het ziet als je een keer vergeet je benen te ontharen. Mij hoor je niet klagen in ieder geval. En laat ik de nieuwe kindergarderobes bij elkaar shoppen niet vergeten! Daar kijk ik naar uit.

Hebben jullie er ook zo’n zin in? Of juist helemaal niet?

x Jess

Reacties via Facebook

comments

Written by Jess

Mama van dochters Sterre (8) en Cleo (3), partner van Joram, Rainbows&Coffee, fotograaf, grafisch vormgever en eindredacteur van de Mama Company. Heeft een lichte koffie verslaving.

  3 reacties

 1. Lori (Mama's Jungle) sep 26, 2016 at 21:56

  Jaa, heerlijk. Lekker met een kop thee series kijken tijdens mijn zwangerschapsverlof. Kom maar op 😉
  Lori (Mama’s Jungle) onlangs geplaatst…Babyshower & bellypaintingMy Profile

  • Jess sep 27, 2016 at 10:04

   Ohh, wat lijkt mij dat fijn. Ik ben 2 x bevallen met 37 weken dus heb weinig echt verlof gehad. Geniet er nog even van!

 2. Marguerita sep 29, 2015 at 22:31

  Jaaaaa die benen, zooo herkenbaar! Hahaha
  Marguerita onlangs geplaatst…Filmpremière in JulianatorenMy Profile